VİDEO - Diyarbakır DEM Parti'den göz altılara tepki; "Hukuk sistemi siyasallaştırılmış"

VİDEO - Diyarbakır DEM Parti'den göz altılara tepki; "Hukuk sistemi siyasallaştırılmış"
 Özel Haber
DEM Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Pınar Sakık Tekin, son dönemlerde yapılan operasyonlarda aralarında gazetecilerin de bulunduğu partililerinin gözaltına alınmasını, yaptığı açıklama ile kınadı.

Mahsum RENÇBER

TİGRİS HABER - Diyarbakır DEM Parti İl Binası önünde yapılan basın açıklamasında konuşan İl Eş Başkanı Pınar Sakık Tekin, gazetecilerin de aralarında bulunduğu göz altılara ilişkin değerlendirmede bulundu. "AKP/MHP iktidarı devletin tüm gücü ve imkânlarını kullanmasına, haddi hesabı olmayan hile ve yalanları kullanmasına rağmen, yerel seçimlerde kadın emeği ve mücadelesiyle, kadın öncülüğünde büyük bir yenilgi aldı" diyen Tekin, "Bu yenilgiyle görüldü ki hiçbir iktidarın ilelebetliği yoktur, zamanın sorunlarına cevap olmayan, çözüm üretmeyen bilakis kendisi sorun haline gelen tüm iktidarlar düşmek, tarihin çöp sepetine atılmayla yüz yüze kalırlar. Kürt halkı ve Demokrasi güçlerinin verdiği mücadele iktidara büyük kaybettirmiş, halkta yeni yaşamın mümkün olduğuna dönük umudu tekrardan yeşertmiştir. İktidar kirli politikalarını ve bu kaybını gizlemek ve manipülasyon yaratmak, kamuoyu algısı yaratarak hedef saptırmak için önce kadına ve özgür basına yönelmiştir. Kürt halkına ve demokrasi güçlerine karşı yeni bir saldırı dalgası başlatmıştır" dedi.

dem-partiden-gozaltilara-tepki-1.jpg

Kürt Gazetecilik günlerinin kutlandığı 22 Nisan'dan bir gün sonra 9 gazetecinin gözaltına alındığını hatırlatan Tekin, "Seçimden hemen sonra 22 Nisan Kürt Gazetecilik Günü kutlanıyorken 23 Nisan'da 9 gazeteci gözaltına alınmış gözaltına, alınan gazetecilerden 3'ü 'örgüt üyesi olma' iddiasıyla tutuklanmıştır. Aynı şekilde dün yapılan operasyonda gazetecilerin de aralarında olduğu birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Hakeza bu sabah Riha da yapılan operasyonda 14 Parti çalışanımız gözaltına alınmıştır. Bu operasyon dalgasıyla anlaşılıyor ki AKP/MHP iktidarı kendisine muhalif olarak gördüğü güçlere karşı gözaltı-tutuklama-saldırı ve sindirme politikasıyla siyaseten yok oluşunu engelleyeceğini düşünüyor. Devletin eşit ve adil olması gereken hukuk sistemi akp/mhp iktidarı eliyle siyasallaştırılmış, muhaliflerine karşı adeta bir silah olarak kullanılır hale sokulmuştur. Yargı merci yasayı, anayasaya, demokratik hak ve özgürlüklere göre değil, iktidarın beklentilerini karşılamak için siyasal kararlara dâhil olduğu son dönemlerde çok belirgin bir şekilde ortaya çıkmıştır kobani kumpas davası kadınlara yönelik operasyonlar demokratik siyaseti kriminalize etme çabası ve her ay rutinleşen özgür basın operasyonları bunun en belirgin göstergesidir" diye konuştu.

dem-partiden-gozaltilara-tepki-2.jpg

İktidarın verdiği yumuşama mesajıyla çeliştiğine dikkat çeken Tekin, şunları söyledi:

"Siyaseten yumuşama dönemine girildiği mesajını veren iktidar bugün demokratik siyasete yaptığı operasyonlarla söyledikleriyle çelişiyor. DEM pati PM üyemiz Sema Koç, özgür basın emekçisi Nurcan Yalçın ile beraber birçok kadın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Buradan iktidara sesleniyoruz ülkeyi germe, halkları karşı karşıya getirme siyasetinden bir an önce vazgeçip halkın taleplerine kulaklarınızı açın. Bu ülkenin ve halkların tek ihtiyacı demokrasi özgürlük ve evrensel hukukun tesisidir. Bizler bugüne kadar verdiğimiz mücadelenin onurunu yaşarken her türlü bedele rağmen artık bu mücadeleyi bastıramayacağınızı görmeniz gerekiyor. Kadın mücadelesi ve özgür basın olmadan ne hukuk tesis edilir ne de demokrasi."

Yapılan konuşmanın ardından DEM Partililer, parti binasına geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.