VİDEO - Diyarbakır kayyımının son icraatı; 2 yıl önce sattılar, 22 Mart'ta boşaltıldı, bugün yıktırdılar

VİDEO - Diyarbakır kayyımının son icraatı; 2 yıl önce sattılar, 22 Mart'ta boşaltıldı, bugün yıktırdılar
Diyarbakır merkez Yenişehir Belediyesi'ne ait 8 bin 600 metrekarelik, Temizlik Müdürlüğü Şantiye binası, iki farklı inşaat şirketinin oluşturduğu ortak konsorsiyuma 2022 yılında kapalı teklif usulü ile açılan ihale ile satıldı.

Mehmet TÜRK - Şehmus KIZILASLAN

TİGRİS HABER - Yerel seçimler öncesi şantiye binasındaki taşınmazlar söküldü, bugün ise konsorsiyoma ait iş makineleri şantiye binasını tamamen yıktı.

kayyim2.jpg

Yenişehir Belediyesi çalışanları, tabela ve bazı taşınmazların Çelik evler mevkiinde yapılacak yeni temizlik Şantiyesi'ne taşınacağı bilgisini verdi.

kayyim1.jpg

31 Mart seçimleri sonuçlarına göre büyük bir oy farkıyla Diyarbakır merkez ve Büyükşehir Belediyesi ile toplam 13 ilçede başkanlığı DEM Parti'nin kazanması, bu ilçelerdeki kayyım yönetimine de son verdi.

kayyim2.jpg

Ancak, kayyımların giderayak belediyelere ait birçok taşınmazı yatırımcı kurumlara devrederken, bazılarını ise çeşitli yollarla sattığı öğrenildi.

kayyim8.jpg

Milyonluk arsa neye karşılık satıldı

Son olarak kayyımın, Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne ait şantiye binasını 2 yıl önce sattığı öğrenildi.

kayyim4.jpg

Şilbe (Yolaltı) Mahallesi'nde bulunan belediyeye ait temizlik şantiyesini 7 Nisan 2022 yılında kapalı teklif usulüyle açılan ihale ile iki inşaat şirketinin oluşturduğu ortak konsorsiyuma sattı.

kayyim5.jpg

31 Mart seçimlerine 9 gün kala yani 22 Mart tarihinde şantiye binası içerisinde taşınmazlar, söküldü ve belirsiz bir yere götürüldü. Nereye götürüldüğü ile ilgili herhangi bir açıklama bile yapılmadı. Seçimden sonra bugün ortak konsorsiyuma ait iş makineleri, Elazığ Karayolu üzerindeki öğretmen evinin yanındaki YİKOB Müdürlüğü önünde ve ana cadde üzerindeki milyonlarca lira değerindeki arsada bulunan şantiye binasını yıktı. Şantiye binasının tabelasını almaya gelen belediye ekipleri, kendilerini bu tabelayı Çelikevler Mahallesi'ne götürmelerinin istendiğini aktardı. İddiaya göre, arsayı alan konsorsiyumun, aldığı bu arsa karşılığında Çelikevler Mahallesi'nde yeni bir arsa tahsis ettiği belirtiliyor.

kayyim6.jpg

İtiraz ettik, halkın malını peşkeş çektirmeyiz

31 Mart yerel seçimlerini kazanan DEM Parti Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Safiye Akdağ, konuyla ilgili bilgilerinin olduğunu ve daha önce şikâyetçi olduklarını belirterek, "Konuyu biliyor ve yakından takip ediyoruz. Milletvekilimiz Adalet Kaya, bu usulsüz satış ile ilgili meclise önerge vermişti. Usulsüz satışla ilgili tüm birimlere gerekli itirazlarda bulunduk ve şikâyetçi olduk. İçişleri Bakanlığı dâhil hiç bir yetkili kurum, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Hukukçularımız bu konuyu yakından takip ediyorlar. Kayım atamaları ile 8 yıldır irade soykırımı yapılıyordu. Halk, 31 Mart seçimlerinde, kendi iradesini ortaya koyarak bu usulsüzlüklerin tümüne son vermiştir. Mazbatamızı almadık tabi. Mazbatamızı aldıktan sonra yakinen bildiğimiz bu konun peşini bırakmayacağız. Halkın malını kimseye peşkeş çektirmeyiz. Hukukçularımız, gerekli işleri zaten takip ediyor" dedi.

kayyim7.jpg

Çöp kamyonu ve iş makineleri YİKOB'a devrildi

Bu arada, belediye bünyesinde temizlik işlerinde kullanılan bazı iş makinelerinin de seçim sonrası Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na (YİKOB) devirlerinin yapıldığı öğrenildi. Kayyımın giderayak DEM Partili belediyelerin çalışmalarını aksatmak adına iş makinelerini ve çöp kamyonlarının YİKOB'a devrettiği belirtilirken, söz konusu araçların da YİKOB Binası önündeki park alanında olduğu görüldü.

kayyim3.jpg

"Yeni imarlar için meclis kararı çıkacak’

Öte yandan Pazartesi günü, Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak meclis toplantısı ile ilgili olarak çok ciddi iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre, merkez ve AK Parti'nin kazandığı ilçelerde kendi yandaşlarına ait arsalarla ilgili imara açma çalışmalarının yapılacağı, bazı arsalar imara açılırken, özellikle kent merkezi yakınlarındaki imarlı bazı arsaların da imar değerinin yükseltileceği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum