VİDEO - Diyarbakır Suriçi'nde burunlarını kapatarak yürüdüler

VİDEO - Diyarbakır Suriçi'nde burunlarını kapatarak yürüdüler
Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Yenikapı Sokak’ı, dün yağan yağışlardan dolayı tıkanan kanalizasyon şebekesinden dolayı lağım suyu bastı.

HABER: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Tarihi Dört ayaklı minarenin de bulunduğu caddeyi kullanan yerli ve yabancı turistler, lağım kokusundan dolayı burunlarını kapatarak, yürümek zorunda kaldı. Sokak esnafları adına konuşan Mehmet Yusuf Kurt, görüntünün tarihi ilçeye yakışmadığını söyledi.

tarihi-bolgede-koku-turistler-burun-kapatti-1.jpg

Alınan bilgiye göre, Yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla kullandığı sokaklardan biri olan Yenikapı sokakta, dün yağan yağışlardan dolayı kanalizasyon şebekesi tıkandı. Tıkanan şebekenin tahliye işlemleri gerçekleştirilmemesi üzerine lağım suları sokağa taştı. Esnafların, başvurularına rağmen DİSKİ ekiplerinin soruna çözüm bulmaması tepkiye yol açtı. Lağım suları çevreye pis kokular yayması turistleri rahatsız ederken, esnaflar mevcut görüntülerin tarihi Suriçine yakışmadığını söylediler.

tarihi-bolgede-koku-turistler-burun-kapatti-1.png

Vali veya Kaymakam’ın evi olsaydı, böyle mi olurdu?

Yenikapı Sokak esnafı adına konuşan Mehmet Yusuf Kurt, “Yenikapı sokakta dün ki yağışlardan dolayı kanalizasyonun tıkandığını belirterek, “Müracaatımız üzerine DİSKİ ekipleri gelip sadece aşağıdaki şebekeye müdahale ettiler. Burası protokol sokağıdır. Binlerce yabancı insan bu sokaktan geçiyor. Kanalizasyon suyu kokusundan durulmuyor. Dünden bu yana defalarca belediyeyi aradık. Kayıt almalarına rağmen mevcut soruna çözüm bulmuyorlar. Bu sokakta Vali ve Kaymakamın evi olsaydı yine böyle mi olacaktı? Seçim dönemi ve Ramazan ayına girdiğimiz bir günde sokağın bu hali kentimize yakışmıyor. Ramazan ayında sokaklarımız temiz olması gerekiyordu. Demek ki Diyarbakır’ın sahibi yok. Bunu böyle anlıyoruz.

tarihi-bolgede-koku-turistler-burun-kapatti-2.png

“Bize verilen bir cezadır”

Bu bize verilen bir cezadır. Diyarbakır’da çok sayıda sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler var. Bunlara rağmen Diyarbakır bu kadar mı çaresiz ve kendi haline bırakılır. Lağım kokusundan insanlar burunlarını kapatarak, geçiyorlar. Bu durum başta memlekette olsaydı, böyle mi olurdu. Yerel yönetimlerin gelip vatandaşlardan özür dilemesi gerekir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.