VİDEO - Diyarbakır’da bir ilk; meme okulu

VİDEO - Diyarbakır’da bir ilk; meme okulu
Özel Genesis Hastanesi hekimleri, hastanelerinde tedavi gören hastalarına ve yakınlarını bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak için açtıkları ‘Meme Okulu’nda kapsamlı bilgilendirmeler gerçekleştiriyor.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

TİGRİS HABER - Genesis Hastanesinde ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısıyla hem farkındalığı arttırmak ve hastalarını da bilinçlendirmek için ‘ Meme Okulu’nda hastane doktorlarından Prof. Dr. Sadullah Girgin, diyetisyen Betül Yanar ve fizyoterapist Ayşe Yıldız’ın katıldığı bir ders programı düzenlendi.

meme-okulu-4.jpg

Ekim Ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ dolayısıyla Özel Genesis Hastanesi, tedavi ettiği hastalarını bilinçlendirmek ve toplumda farkındalığı geliştirmek için bir okul sistemi kurdu.

Daha önce gazetemize bu konuda detaylı açıklamalarda bulunan hastane hekimlerinden uzman cerrah Prof. Dr. Sadullah Girgin başkanlığında yapılan eğitime fizyoterapist Ayşe Yıldız, diyetisyen Betül Yanar katıldı.

fizyoterapist-ayse-yildiz.jpgFizyoterapist Ayşe Yıldız, meme kanseri sonrası hastanın nasıl bir fiziksel aktivite içinde bulunması gerektiğini konusunda detaylı açıklamalarda bulundu. Fizyoterapist Yıldız;” Meme kanseri sonrası lenfodermin önlenmesi için günlük olarak üç kez 10-15 dakika olacak şekilde eksersizler yapılmalıdır. Hasta günlük aktivitelerde yorucu eksersizlerden kaçınılmalıdır. Güneş yanığı ve kesiklerden korunmalıdır. Cilt bakımı günlük olarak yapılmalıdır.” Diye fiziksel aktivitelerin aksatılmadan yapılmasına dikkat çekti.

meme-okulu-2.jpg

Amaç, komplikasyonları önlemek

Diyetisyen Betül Yanar da meme kanserine yakalanmamak hem de yakalandıktan sonra oluşacak komplikasyonları önlemek, bu süreci daha kısa vadede atlatmak için beslenmede nelere, nasıl dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çektiği konuşmasında;

diyetisyen-betul-yanar.jpg“İyi bir beslenme diyetiyle meme kanserinin tekrardan nüksetme ihtimalini de düşürmüş olacağız” dedi.

Diyetisyen Betül ayrıca; Yeşil çay, greyfurt ve şeker gibi ürünlerden uzak durulmasını, hazır gıdalardan kaçınılması gerektiğini söyledi. Diyetisyen Yanar; özellikle kızartma ve mangalda pişirilen gıdaların tüketiminden uzak durulmasını, mümkün mertebe fırın, buhar ve düdüklü tencerelerde yapılan yemeklerin tüketilmesi ve besinlerin tüketilmeden önce iyi yıkanması gerektiğini söyleyerek, nelerin tüketilmesi gerektiği konusunda detaylı bilgilendirmeler yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.