VİDEO - Diyarbakır’da her yer yeşil-kırmızı

VİDEO - Diyarbakır’da her yer yeşil-kırmızı
Türkiye 2'nci Ligi Kırmızı Grup'ta haftaya Lider giren Amedspor, sezonun son maçında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Menemenspor ile 0-0 kalmasına rağmen şampiyonluğa uzanarak, 13 yıllık kupa hasretine son verdi.

Mehmet Türk - Özel

TİGRİS HABER - Karşılaşmanın bitimi ile birlikte taraftar sahaya girerek şampiyonluk kutlaması başlattı, kutlamalar kentin her tarafında gece geç saatlere kadar devam etti.

amedspor-3.jpg

Türkiye 2'nci Ligi Kırmızı Grup’ta haftaya Lider giren Amedspor, sezonun son haftasında kendi saha ve seyircisi önünde konuk ettiği Menemenspor ile 0-0 kalmasına rağmen şampiyon olmayı başardı.

amedspor-1.jpg

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte stadı dolduran 30 bini aşkın taraftar, sahaya inerek, yeşil kırmızılı futbolcularla şampiyonluk sevincini ortak yaşadı.

amedspor-2.jpeg

Taraftarlar, teknik heyet ve yeşil kırmızılı futbolcular, sahada şampiyonluğu kutlarken, protokol tribününde yer alan;

amedspor-5.jpg

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak ve çok sayıda milletvekili ile merkez ve ilçe belediyeleri eş başkanları, kendi aralarında şampiyonluğu kutladı.

amedspor-2.jpg

Zaman zaman Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı ile zaman zaman kendi aralarında stadyum hoparlöründen çalan Kürtçe ve Türkçe müzik eşliğinde halay çektiler.

Yeşil kırmızılılar 33 bin kişilik stadyuma sığmadı

Maç öncesi, Türkiye'nin ve bölgenin çeşitli kentlerinden gelen on binlerce yeşil kırmızılı taraftar, stadyum çevresinde, maçı izlemek için büyük çaba içinde olduklarını gözlemledik.

amedspor-5.jpeg

Stada girenler kadar şanslı olmayan yeşil kırmızılı taraftarlar, stadyum çevresinde, maçtan önce davul zurnalar eşliğinde başladıkları eğlencelerine, maç sonrası kutlama halayı çekerek, sevinçlerini dile getirmeye çalıştı.

Sıkı güvenlik önlemleri

Stadyum çevresinde alınan sıkı güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Çevre illerden gelen çevik kuvvet ekipleri, stadyumun etrafında ve muhtelif güzergâhlarda konumlandırıldığı görüldü.

amedspor-3.jpegAncak maç sonunda herhangi bir olumsuz tek bir olayın yaşanmaması, sevindiren bir gelişme olarak kayıtlara geçti. Havaya ateş açan bazı fanatik taraftarlar ise güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Şehmus Özer'in konuşması ve duygulu anlar

Maç öncesi yeşil sahaya çıkan futbolcular, yapay zeka tarafından hazırlanan merhum kaptan Şehmus Özer videosu, kendi sesiyle dinletildi.

amedspor-4.jpeg

Amedspor'un ilk 11'i, ellerini birbirlerinin beline dolayarak yay şeklinde kenetlenerek, Şehmus Özer'in konuşmasını dinlerken, stadyumda duygu dolu anlar yaşandı.

13 yıllık şampiyonluk kupası özlemi

Maç sonunda stadyum içerisinde şampiyonluk sevinci böyle yaşanırken, stadyum dışında da, maçın bitiş düdüğüyle bayrağını alıp sokaklara çıkan taraftarların şampiyonluk turu başladı.

amedspor-4.jpg

Davul zurnalar eşliğinde halay çeken vatandaşlar, bayrağını alıp özel araçlarıyla cadde ve sokakları trafiğe kapatıp, şampiyonluk turu atarak, 13 yıllık şampiyonluk özlem ve hasretine son vermelerinin mutluluğunu yaşadı.

amedspor-56.jpg

Zaman zaman şampiyonluğu kutlamak isteyen bazı vatandaşların, silahla havaya ateş açtığı duyulsa da, kutlamalar sırasında can ve mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi.

Sahaya sık sık konfetiler atıldı

Amedspor-Menemenspor karşılaşmasının ilk yarısı ve ikinci yarısında sahaya atılan konfetiler atıldığı görüldü. Sahaya atılan konfetiler, görevliler ve futbolcular tarafından temizlendikten sonra maça yine devam edildi.

amedspor-58-001.jpg

"Diren Amed ha diren"

Stadyumda maç öncesi, maç sırasında ve maç sonunda, stadyum hoperlörlerinden bir çok Kürtçe ve Türkçe müzik parçaları seslendirildi.

amedspor-57.jpg

Ama hoparlörlerden en çok "Diren Amed ha diren" şarkısı çalındı. Amed şarkısı çalındığında bütün taraftarlar ve protokol üyeleri dahil, hep bir ağızdan bu şarkıya eşlik ederek, şampiyonluk kutlamalarına ortak oldu.

amedspor-7.jpeg

Taraftarlar sahaya indi

Orta hakemin bitiş düdüğüyle birlikte stadyumda maçı izleyen 30 bini aşkın taraftar bir anda yeşil sahaya doğru akın etti. Bunun üzerine stadyumda bulunan özel güvenlik görevlileri, futbolcuları ablukaya alacak şekilde, canlı bir kalkan oluşturdu.

amedspor-6.jpeg

Ancak futbolcular ile taraftarlar özel güvenlikçilerin oluşturduğu özel kalkana rağmen, taraftarlarla bütünleşerek, şampiyonluğu doyasıya kutladı.

amedspor-10.jpeg

Amedspor'un şampiyonlu bir çok ülkede kutlandı

Maç öncesi, maç sırasında ve maç sonunda stadyum içindeki bir kaç noktada görevli arkadaşlarımız, en ince ayrıntısına kadar yaşanan gelişmeleri hem yazılı hem de görsel olarak okuyucularımız ve takipçilerimizle paylaştı. Stadyumda olmayan Amedsporseverler, sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan gelişmeleri an be an takip etti.

amedspor-9.jpeg

Maç sonrasında da hem stadyum içerisinde, stadyum çevresinde ve kentin bütün cadde ve sokaklarında yaşanan kutlamalardan kareleri sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık. Sadece Diyarbakır değil, bölge, Türkiye ve Dünyanın bir çok ülkesinde milyonlarca Amedspor taraftarı ve gönüllüsü, şampiyonluğu kendi bulundukları yerde kutlayarak, sosyal medyadan paylaştı.

Tigris Haber farkı...

Hakemin bitiş düdüğüyle birlikte maçı protokol tribününde izleyen milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Amedspor kulüp eski başkanları, Tigris Haber aracılığı ile duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

amedspor-510-001.jpg

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Diyarbakır'ın, Amedspor'u sevenlerin mutluluğa ihtiyacı vardı. Sevenleri mutlu etti. Amedsporlu futbolcuları, yönetimi, teknik heyeti, kulüp başkanı, yönetimini ve taraftarları kutluyorum.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak: Amedspor'u kutluyoruz, başta futbolcuları, sonra yönetimi, teknik heyeti, tüm Diyarbekiri içtenlikle kutluyorum. Önemli bir taraftar kitlesi ve dayanışmasıyla birinci lige çıktılar, her zaman Amedspor'un destekçisi olacak yanında olacağız. Amedspor sadece Amed'in değil aynı zamanda Van'ın, Hakkâri’nin, Kars'ın ve diğer illerimizin de takımıdır. Kutluyorum.

amedspor-11.jpeg

Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı: Tarihi bir gün yaşanıyor Amed'de, bölgede. Bu başarı, tarihin sayfalarında yer alacak. Bu şampiyonluğu bütün halkımıza armağan ediyoruz.

DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş: Amedspor şampiyonluğu hak etmiş durumda. Hakikatten sevilmeyi çok özlemişiz, mutlu olmayı çok özlemişiz. Bu şampiyonluk umarım aynı zamanda önemli konuların çözüm vesilesi olur. Bütün Amed'e kucak dolusu sevgiler, herkese sonsuz sevgi ve selamlar.

amedspor-512.jpg

Amedspor’un açacağı yolda sorunları çözeceğiz

Cengiz Çandar: Bu başarı tanımlanmayacak kadar büyük bir başarı. Amedspor nereye giderse gitsin, Amed halkı ve Kürt halkı, dostluk ve kardeşliği taşıyacak. Türkiye'nin her yerine. Uzun yıllardır aşamadığımız bir sürü sorun Amedsporun açacağı yol üzerinden Türkiye'ye barış ve kardeşliği taşıyacak. Sorunlarımızın çözümüne de ışık tutacak çok çok önemli bir başarı. Bu futbolun ötesinde, halklar arasındaki kardeşliğin tohumlarının filizlenmesine de katkı sunacak. Son derece heyecan verici bir olay. Bu kentin vekili olmaktan ve Amedspor'un taraftarı olmaktan muazzam sevinç duyuyorum.

amedspor-511.jpg

TSO Başkanı Mehmet Kaya: Gerçekten zor koşullarda, engellenmeyi, sadece futbol oynayarak, taraftarla Diyarbakır'daki sivil toplum kuruşlarının sahip çıkarak, bu anlamda şampiyonluk yolunda büyük engellerle karşılaştık. Bu kentin sivil toplum kuruluşlarına, taraftarlarına, başkanlarına, halkına çok teşekkür ediyorum. Kenetlendi Diyarbakır, Diyarbakır takımını şampiyon yapmaya inandı. Bugün de büyük onurla bu şampiyonluğu kutluyoruz. Gerçekten bir alın terinin, önemli bir çalışmanın ürünü bu. Şaibesiz, hiç bir şeye gerek duymadan, tamamen kendi gücüyle elde edilmiş bir şampiyonluk, herkese hayırlı olsun.

amedspor-513.jpg

DİSİAD Başkanı ve Amedspor eski Başkanı Nurullah Edemen: Söylenecek çok şey yok aslında. Amedspor olduğumuzdan beri büyük zorluklar yaşadık. Şampiyonlukta emeği geçen herkesi kutluyor, başarılar diliyorum. Bugün stadyumda 40 bin taraftar vardı. Ama Amedspor milyonların takımıdır. Bunu çok iyi biliyoruz. Yüreği bizimle olan herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum. Herkese selamlar.

amedspor-59.jpg

DİSİAD önceki dönem Başkanı ve Sanayici Burç Baysal: Uzun yılların emeği sonuç verdi. O kadar büyük bir övgüsü var ki bu işin. Geçmiş başkanları, bugünkü yönetimi, hepsi bir arada, bu şampiyonluğu getirdi. Bir konuyu göz ardı etmemek lazım. Ülke genelinde bir takımı sivil toplum kuruluşları olarak alıp şampiyon eden ender bir takım her halde. Bütün Amedspor gönüllülerine teşekkür ederim, selam olsun.

Şilbe’de doğdu, şimdi 33 bin kişilik stadyumda oynuyor

Amedspor'un kurucu başkanı Metin Kılavuz: Öncelikle şunu ifade etmekte yarar var. Amed şehri tarihi bir günü yaşıyor. Şilbe'de doğan Amedspor, bugün 33 bin kişilik Amedspor Stadyumu'nda koşarak, düzlüğe ulaştı. Bu yüzden emeği geçen herkesi kutlamak gerekir. Basit bir olay değil. Yıllardır taraftar yasağı vardı. Amedspor hiç bir zaman 11 kişiye karşı oynamadı.

amedspor-1.jpeg

Bugünkü görüntüler muhteşemdi. Taraftarımızı unutmamak lazım. Başkan ve yönetimimizi de kutlar ve başarılar diliyorum. Elbette bu süreç kolay olmadı. 13 yıllık bir süreç dile kolay. Tüm süreçte görev alan bayrak yarışı şeklinde hizmet sunan tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımı iletmek istiyorum. Her bijî Amedspor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.