VİDEO - Diyarbakır’daki öğretmenlerden şiddete tepki; "Yarın da sen ölebilirsin öğretmenim"

İstanbul'da okul Müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi, Eğitim Gücü Sen'e üye öğretmenler tarafından düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt Bağırmaz

TİGRİS HABER - İstanbul'da bir okul müdürünün, Suriyeli bir göçmen ailenin öğrenci çocuğu tarafından silahla vurularak öldürülmesi, Diyarbakır'da eğitimciler tarafından düzenlenen bir basın açıklamasıyla kınandı. Eğitimciler adına konuşan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası (Eğitimin Gücü Sen) İl Temsilcisi Faysal Yentürk, idareciler ve eğitim çalışanları olarak, artan şiddet vakalarına karşı sessiz kalmayı reddettiklerini söyledi.

egitimcilerden-siddete-tepki-1.jpg

"Şiddet bireysel değil, artık toplumsal sorun"

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eğitim Gücü Sen İl Temsilcisi Faysal Yentürk, sendika olarak eğitim çalışanlarının karşılaştığı şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu soruna çözüm bulunması için seslerini duyurmak olduğunu söyledi. İstanbul'da Okul Müdürü İbrahim Oktugan'ın bir öğrenci tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Yentürk, "İstanbul'da okulda uğradığı silahlı saldırı sonucu vefat eden Okul Müdürümüz İbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve eğitim camiamıza baş sağlığı diliyoruz. Eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, idareciler ve eğitim çalışanları olarak, artan şiddet vakaları karşısında sessiz kalmayı reddediyoruz. Son dönemde eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının artması, sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Eğitim çalışanlarına yönelik yapılan fiziksel ve sözlü saldırılar, sadece çalışanların sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda öğrenci ve velilerin de güvenliğini tehlikeye atıyor" dedi.

egitimcilerden-siddete-tepki.jpg

"Can güvenliği artık birinci öncelik olmalı"

Sorunlarının çözümü konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunan Yentürk, "Milli Eğitim Bakanlığına sesleniyoruz: Eğitim çalışanlarının can güvenliği artık birinci öncelik olmalıdır. Gerekli önlemlerin alınması ve şiddetin her türlüsüne karşı sıfır tolerans politikasının benimsenmesi gerekmektedir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin ciddiyetinin farkında olduğumuzu ve bu sorunun çözümü için adım atılması gerektiğini vurguluyoruz. Eğitim çalışanlarının insanca yaşayabilecekleri bir çalışma ortamı sağlanmalı ve hak ettikleri değeri görmelidirler. Eğitim Gücü Sen olarak, 9-10 Mayıs 2024 tarihinde iki günlük iş bırakma eylemi gerçekleştireceğimizi duyuruyoruz. Bu eylem, eğitim çalışanlarının haklarına sahip çıkma ve sesimizi duyurma adına bir adımdır" diye konuştu.

egitimcilerden-siddete-tepki-2.jpg

"Yarın da sen ölebilirsin öğretmenim"

Eğitim çalışanlarının korunmasına yönelik şiddet yasasının acilen çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Yentürk, şunları söyledi:

"Bu basın açıklamasıyla, 'Eğitim Çalışanlarına Şiddet Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz. Okullarımıza yeterli sayıda güvenlik görevlisi temin edilmesini istiyoruz. Bu yasal ve somut adımlar atılmadan, eğitim çalışanlarının güvenliği sağlanamaz. 'Yarın da sen olabilirsin, öğretmenim' diyerek, hepimizin bu tehlikelere karşı savunmasız olabileceğini hatırlatıyorum. Hiçbirimiz bu tür bir tehlike ile yüz yüze kalmayı hak etmiyoruz. Eğitim Gücü Sendikası olarak, eğitim çalışanlarının güvenliği için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu zorlu mücadelede tüm eğitim çalışanlarını yanımızda görmek istiyoruz.

Çünkü unutmayın, eğitim herkesin hakkıdır ve eğitimde şiddetin yeri yoktur. Bu duyarlığınız ve desteğiniz için teşekkür ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.