VİDEO - Diyarbakırlı çocuklar süs havuzlarında

VİDEO - Diyarbakırlı çocuklar süs havuzlarında
Anzele parkındaki havuz çocukların vazgeçemeyeceği serinleme mekânı oldu. Havaların ısınmasıyla sıcaklardan bunalan çocuklar soluğu Anzele’deki küçücük süs havuzunda alıyor.

Mümin Ağcakaya - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da sıcakların bastırmasıyla birlikte bunalan ancak, serinlemek isteyen çocuklar havuzlara gidemeyince buldukları süs havuzlarındaki sularda serinlemeye çalışıyorlar.

cocuklar-tigris2.jpg

Parklarda süs havuzları çocukların serinlemeleri için bulunmaz bir fırsat oldu. Maddi durumu iyi olmayan aileler çocuklarını havuzlara ya da yazlık yerlere götürmeyince, şehirde kalmak zorunda kalan ailelerin çocukları da çevreye aldırış etmeden parklardaki süs havuzlarına girerek serinliyorlar.

Bazı parklarda da elbiselerinin ıslanmasına aldırış bile etmeden bunu da bir oyun haline çeviriyorlar. Hem eğleniyorlar hem de serinliyorlar.

cocuklar-tigris.jpg

Mahalle arasında dönme dolap

Bağlar ve Şehitlik gibi gelir düzeyi düşük olan mahallelerde ise çocuklar seyyar lunaparkçıların getirdikleri dönme dolaplara veya salıncaklara binerek eğleniyorlar.

cocuklar-tigris3.jpgÇoğumuzun çocukken bindiği ve çok eğlendiği, unutulmaz anılar arasında yer alan küçük dönme dolapları seyreden yaşlılar, kendi çocukluklarını hatırlıyor. Yaşlılar çocukları seyrederken şunları söylüyor; “çocukluğumuzun eğlenceli günlerinin lüks aletleriydi. Şehrimizde o zamanlar şimdiki gibi lunaparklar, oyun salonları yoktu. O yüzden mahallemize bu oyuncaklar geldiğinde annemizden babamızdan para kopartarak bunlara binerdik.”

cocuklar-tigris4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.