VİDEO-Diyarbakırlı iş Kadınlarından Türkiye’de bir ilk

VİDEO-Diyarbakırlı iş Kadınlarından Türkiye’de bir ilk
VİDEO- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)  bir ilki gerçekleştirdi. Kadınların ekonomik alanda güçlenmesini desteklemek amacıyla kendi bünyesinde bir Kadın Meclisi kurmaya karar veren TDSO Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek.

Harun AYTULUN

Tigris Haber-Diyarbakır’da iş dünyasında yer alan kadınlar, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kadın Meclisi için harekete geçti. Meclis, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Bu kapsamda kadın meclisi üyeleri DTSO’da düzenlenen programda bir araya geldi.

gggg.jpg

DTSO Kadın Meclisi Kurulacak

DTSO yönetim kurulu üyesi Nevin İl etkinlikte bir konuşma yaptı.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin en belirgin dengesizliği ekonomik alanda görüldüğünü ifade eden DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl, “ Ülkemizde, kadın girişimci sayısı oldukça düşük olduğu gibi, ekonomik alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının karar alma organlarında da kadınlar yok denecek kadar azdır. DTSO, kadınlara ekonomik alanda yaşadıkları zorluklar ve özgün sorunlarının üstesinden gelecek desteği vermeye kararlıdır. Bu amaçla, ülkemizdeki tüm diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmak üzere aktif, karar alıcı ve yetkili kadın girişimci sayısının artırılması ve kadın üyelerin karar alma mekanizmalarına katılımını teşvik amacıyla kendi bünyesinde bir Kadın Meclisi kurarak yeni bir kurumsallaşmaya gitmektedir” İfadelerini kullandı.

,ii666.jpg

5 Nisan 2019 tarihinde yapılacak seçimle belirlenecek olan 48 kişilik Kadın Meclisi ve meclisin içinden 7 kişilik bir yürütme kurulu seçilecek.

DTSO Kadın Meclisi Kurucular Kurulu’nda yer alanların isimleri şunlar;

Cahide Akbey- Yüksek İstişare Kurulu üyesi

Ferda Cemiloğlu- Yüksek İstişare Kurulu üyesi

Gülşen Duran- Meclis Başkan Yardımcısı

Hediye Atay- Meslek Komitesi Başkanı

Nevin İl- DTSO yönetim kurulu üyesi

Ruşen Yılmaz- Meslek Komitesi üyesi

Sevim Vuran- Yüksek İstişare Kurulu üyesi

Songül Buldi- Meslek Komitesi üyesi

Zülal Koç- Meslek Komitesi Başkanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.