VİDEO- Diyarbakırlılar tanzim satış noktası istiyor

VİDEO- Diyarbakırlılar tanzim satış noktası istiyor
VİDEO- Sebze ve meyve fiyatlarındaki yükselişin önüne geçmek için iki ilde devreye konulan ‘tanzim satış’ noktaları fiyatları yarı yarıya aşağı çekti. Ancak birçok ilde fahiş fiyatlar devam ediyor.  Diyarbakırlı vatandaşlar, ‘tanzim satış’ noktalarının kente de uygulanmasını istiyor.

Tigris Haber- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Pazardaki fiyatlar için gerekirse ayar çekeceğiz. Belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satış yapabiliriz" açıklamasının ardından Ankara ve İstanbul’da büyükşehir belediyesi yetkilileri harekete geçerek 100’e yakın bölgede tanzim satış çadır ve mobil araçları kurarak satış yapmaya başladı. Ancak diğer illerdeki fahiş fiyatlar devam ediyor.

Vatandaş tepkili

Ankara ve İstanbul'da başlatılan tanzim satış noktaları diğer illerde kurulmayınca vatandaşların tepkilerine neden oldu.  Tigris Haber olarak bu konuyu Diyarbakırlı vatandaşlara sorduk.

Vatandaşın alım gücü artar

img_3503_moment-k.jpg

Büyük bir krizin var olduğunu bu nedenle tanzim satışlarının etkili olmayacağını ifade eden Üniversite öğrencisi Gülbahar Uruç , "Ülke genelinde büyük bir kriz var bu nedenle kısa süreli olarak yapılan  tanzim fiyatlarının etkili olabileceğini düşünmüyorum. Eğer satışlar uzun süreli bir hal alırsa o zaman etkili olabilir. Tanzim satış noktalarının Diyarbakır’da da kurulmasını istiyorum. Fiyatlar çok yüksek ve vatandaşların alım gücü düştü. Eğer bu proje uzun vadede olur ve Diyarbakır’da uygulanırsa vatandaşların alım gücü artacaktır" Şeklinde konuştu.

"Tanzim satışları bir seçim kampanyası"

Emekli Bankacı olan Tahir Suna, Belediyenin uyguladığı tanzim satışlarının vatandaşa yarar sağlamayacağını projenin bir seçim kampanyası olduğunu söyledi. Suna,"Belediyenin uyguladığı tanzim satışlarının vatandaşa yararı olacağını düşünmüyorum. Bu projenin bir seçim kampanyası olduğunu düşünüyorum. Daha öncede buna benzer kampanyalar yapıldı. Diyarbakır’da uygulansa dahi bir yararı olmayacak çünkü bunun tamamen bir seçim kampanyası olduğunu düşünüyorum. Neden daha önce bu tanzim satışlarını yapmadılar, millet yoksul, millet perişan hiç kimsenin sosyal güvencesi yok.Umarım ülkeye barış ve huzur gelir. Allah vatandaşımızı  inşallah bu durumdan kurtarır" İfadelerini kullandı.

tanzim-satis-(5)-k.jpeg

"Tanzim Satışları Ankara ve İstanbul değil 81 ilde uygulanmalı"

Uygulamanın sadece Ankara ve İstanbul'da değil Türkiye'nin 81 ilinde olması gerektiğini vurgulayan Emekli memur Eyüp Keskin ise," Ankara ve İstanbul’da uygulanan tanzim satışlarının Türkiye’nin 81 ilinde uygulanması gerekiyor. Özellikle Diyarbakır’da vatandaşın alım gücü çok düştü fiyatlar çok yüksek bu uygulamanın bir an önce Diyarbakır’da gerçekleşmesini gerekir. Eğer denetlemeler bu sıklıkta devam ederse tanzim satışları vatandaş bütçesine önemli katkı sağlayabilir. Zaten Tanzim satışları ile Pazar satışları arasındaki tek fark denetlemedir. Eğer denetlemeler ve satışlar devamlı hale getirilir ve Türkiye’nin her yerinde uygulanırsa bu satışlar vatandaşa önemli bir katkı sağlar"

"Tanzim satışlarının Diyarbakır'da uygulanmasını istiyorum"

Pazardaki sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olmasından dolayı istedikleri ürünü alamadıklarını dile getiren ev hanımı Dilber,"Şuanda sebze ve meyve pazarında fiyatlar çok yüksek Ankara ve İstanbul’da uygulanan tanzim fiyatlarının Diyarbakır’da da uygulanmasını istiyoruz. Fiyatlar çok yüksek olduğu için insanlarımız istedikleri sebze ve meyveyi alamıyor. Eğer bu uygulama Diyarbakır’da gerçekleştirilirse insanlarımız bir nebzede olsa rahatlayacak. Şuanda üç kilo alacağım yerde 1 kilo alıyorum. Eğer bu uygulama uygulanır ve denetlemeleri şuan ki gibi devam ederse vatandaşa katkısı olur. Çünkü burada ki fiyatlar çok yüksek ve isteğimiz şeyi almaya bütçemiz yetmiyor. Televizyonu izliyoruz Ankara ve İstanbul’da ki vatandaşlar fiyatların düştüğünü söylüyorlar aynı fiyatların Diyarbakır’da da olmasını istiyoruz. Pazara çıkıyorum yüz lira ile bir iki Poşet alıp dönebiliyorum. Fiyatlar çok yüksek bütçe ise kısıtlı temel ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamıyoruz yetkililerden bu duruma çare bulmalarını istiyoruz" dedi.

HARUN AYTULUN/BERÇEM KARTAL-ÖZEL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.