VİDEO - ‘Geçici’ Abonelere kaçak elektrik cezası kesildi iddiası

VİDEO - ‘Geçici’ Abonelere kaçak elektrik cezası kesildi iddiası
Diyarbakır’ın Sur ilçesi Alipaşa Mahallesi’ndeki yeni konutlara taşınan mülk sahipleri, kaçak elektrik şoku yaşadı.

Haber: Sait BAYRAM
Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - 10’a yakın konut sahibi, Dicle Elektrik’in, haberleri olmadan kendilerine kaçak elektrik kullandıkları iddiasıyla fahiş cezalar kestiklerini ifade ederek, cezayı ödeyecek durumda olmadıklarını söylediler.

2015 yılında Sur’da yaşanan çatışmalı süreçte yıkılan evlerinin yerine yapılan yeni konutlarda yaşayan vatandaşlar, son 1 haftadır kaçak elektrikten dolayı Dicle Elektrik tarafından kesilen cezanın şokunu yaşıyor.

2 yıl önce Valilik kararı ile evlerine taşınan ve geçici abonelik verilen vatandaşlar, Dicle Elektrik’e abone olmak için yaptıkları başvuruya rağmen kaçak elektrik kullanıcısı muamelesi gördü. Elektrikleri talepleri doğrultusunda değil, Valilik kararıyla bağlandığına değinen vatandaşlar, Kesilen cezaların silinerek, aboneliklerinin yapılmasını talep etti.

elektrik2.jpg

“2 yıldır problem yaşamıyorduk”

Ev sahiplerinden Mehmet Aktaş, Şimdiye kadar bir problem olmadığının altını çizerek, “Biz defalarca Dicle elektriğe gidip başvuruda bulunduk. İsimlerimiz yazdılar. İmza verdik. 2 yıl önce valilik kararı ile bu evlere yerleştik. Arka sokaklarda olan evimiz yıkıldı. Kiradaydık, kiramızı ödeyemiyorduk. Evlerdeki eksiklikleri de kendimiz tamamladıktan sonra Dicle Elektrik’e gittik. Dicle Elektrik gelip sayacı bağladı. Bütün bunlara rağmen kaçak elektrik kullanıyoruz diye ceza yazmışlar.

“Kaçak elektrik kullanmadık”

Biz kaçak elektrik kullanmadık. Sayacımız burada. Kullandıklarımız bellidir. Onlar gelip abone yapmamışsa bu bizim sorunumuz olamaz. Bizi aldattılar, dolandırdılar. Burada oturan ev sakinlerinin hemen hemen hepsine ceza yazılmış” diye konuştu.

surici.jpg

“Cezaları ödeyemiyoruz”

Para karşılığı aldıkları yeni evlerinin taksitlerini zar zor ödediklerinin altını çizen Aktaş, “Bu evleri para karşılığı vermişler. Taksitlerini zor ödüyoruz. 40-50 bin lira cezayı ödeyemeyiz. Kaçak elektrik bile kullanmadık. Dicle elektrik ekipleri gelip sayacı dahi kontrol ettiler. Bu bölgede sadece bizim saati bağladılar. Abone numaramızı da yazdılar. Elektrikte sıkıntı olmadığını söylediler. Buna rağmen gelip ceza yazmışlar. Abonemizi yapmalarını talep ediyoruz. Cezalarımızı da silmelerini istiyoruz. Bu evlerde oturan hiçbir aile ceza ödeyemez. Mağduruz. Bu evlerin müteahhidinin evleri teslim etmediğini söylediler. Müteahhit teslim etmediği için abone yapamadıklarını söylediler” ifadelerini kullandı.

“Dicle Elektrik Abone yerine ceza yazdı”

Birsel Güldalı da, Dicle Elektrik’in kendilerini kandırdığını ileri sürerek, “Dicle Elektrik eve gelerek, eşimin TC’sini alarak, iki gün sonra abonelerinizi yapacaklarını söylediler. Ancak, abone yerine ceza yazdılar. 20 bin TL ceza kesildi. Aynı günde icra verdiler. Bu icradan haberimiz yok. İcradaki para artmış. Bu cezayı ve icrayı tesadüfen e-devletten gördük. Dicle Elektrik’e yaptığımız başvuru da sonuçsuz kaldı” dedi.

elektrik33.jpg

“Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

Dicle Elektrik AŞ’deki yetkililerin kendilerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden onay gelmediği için aboneleri yapamayacaklarını söylediklerine değinen Güldalı, şöyle dedi:
“Çevre Şehircilik yetkilileri de müteahhittin evleri teslim etmediğinden dolayı Dicle Elektrik’e bildiremediklerini söylediler. 3 kurum arasında mağdur olan biz olduk. Depremzede olduğumuz için bu evler valilik kararı ile halka açıldı. Daha önce depremzedeler tarafından kullanıldı bu evler. Geçici olarak bağlanan elektrikten dolayı ceza yazıldı. Cezayı da kaçak kullanımdan dolayı kestiler. Ama bu elektrikleri bizim talebimizle değil, Valiliğin kararıyla bağlandı. Kesilen cezaların silinerek, abonelerimizin yapılmasını istiyoruz. Babamlara 1 yıl oturmamalarına rağmen 65 bin lira fatura kesildi. Yaşlı babam 65 bin liralık faturayı nasıl ve nerede kullanacak. Sorunumuza çözüm bulanarak, mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.