VİDEO- HDP'li adaylar Diyarbakır'daki STK temsilcileri ile buluştu

VİDEO- HDP'li adaylar Diyarbakır'daki STK temsilcileri ile buluştu
Diyarbakır'da "Ekmek demokrasi ve adalet" buluşmaları kapsamında HDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Selçuk Mızraklı ile Hülya Alökmen STK temsilcileri ile bir araya geldi

HABER: BEKİR GÜNEŞ

Tigris Haber- Diyarbakır'da "Ekmek demokrasi ve adalet" buluşmaları kapsamında HDP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Selçuk Mızraklı ile Hülya Alökmen STK temsilcileri ile bir araya geldi. Diyarbakır'daki bir otelde yapılan toplantıya Diyarbakır'daki TSO, Tabip odası, KESK, DİSK gibi STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Selçuk Mızraklı, "Bu kente yaşanan her türlü durumun müdahili olarak neler yapabiliriz çerçevesinde sorumlu bireyler olarak sorumlu kişiler olarak bu canlı doğaya kent dediğimiz yapıyı bir imari yapı olarak değil de bir biyolojik yapı olarak ona neler yapabiliriz diye sizinle birlikte yarına daha umutla bakıyoruz. 

Bu arada bir gelişme oldu değerli arkadaşlar ben daha önce Diyarbakır milletvekili olarak katılıyordum ama şimdi artık Diyarbakır büyükşehir belediyesi eş başkan adayı olarak katılıyorum. Bu yeni rolümün hiçbir konuşmanın önüne geçmesini istemiyorum. 

Çünkü bu yeni belge bizim de belgemiz olacaktır. Hem seçimlerden önce iddiamızı ortaya koyarken hem de seçimlerden sonra iddiamızın toplumun bir beklentisi olması gerekiyor. 

Siyasal olanı sosyalden besleyerek orada olanı  ortaya koyduğunuz zaman siyasalın iddiası güçleniyor. Burada ortaya çıkacak birikimler bizim için büyük bir katkı olacaktır. 

Şunu da söyleyelim bu tür güçlü yapılarla birlikte hareket etmeyen hiçbir oluşumun yarına dair planları güçlü olmaz." dedi. açılış konuşmasının ardından basına kapatılan toplantıda Diyarbakır kent sözleşmesi taslağı üzerinde tartışmalar yapıldı. Sözleşmenin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. 

HDP Diyarbakır adayları STK temsilcileri ile buluştu

HDP Diyarbakır adayları STK temsilcileri ile buluştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.