VİDEO - ‘İSTANBUL SENİN OLSUN DİYARBEKİR BENİM OLSUN’

VİDEO - ‘İSTANBUL SENİN OLSUN DİYARBEKİR BENİM OLSUN’
 Özel Haber
Sanat hayatında Diyarbakır’ın ayrı bir yeri olan Ekin Akkaş’ın ‘İstanbul Senin Olsun Diyarbakır Benim Olsun’ adlı son şarkısı izleme rekorları kırıyor.

Özel Haber/ Mümin Ağcakaya

Ailesinin Konya’ya göç etmesiyle Konya’da doğan uluslar arası birçok ödülün sahibi Diyarbakırlı sanatçı Ekin Akkaş’nın en son klibi; İstanbul Senin Olsun Diyarbakır Benim Olsun’ şarkısı izlenme rekoru kırıyor.

img-20240504-151543.jpg

Ahmet Kaya için ‘Ahmedo’ şarkısını yazdı

Konya’da başlayan okul hayatını 12 yaşında gittiği Danimarka’da sürdüren sanatçı Ekin Akkaş burada sinema ve televizyon eğitimi görür. 1995 yılında İstanbul’a gelen ve 20’ye yakın albüm yapar. Ahmed Kaya için yazdığı ve Selda Bağcan’la düet yaptığı şarkısı ‘Ahmedo’ çok ses getirir. Daha sonra; Damat, Saçlarıma Karlar Yağdırdım, şarkıcı Niran Ünsalla yaptığı; Sen Tutukladın Beni’, ‘Yanımda Sen Olmayınca’nın da yer aldığı 150’ye yakın şarkı çıkarır.

img-20240504-161533.jpg

Tigris Habere konuşan sanatçı Ekin Akkaş Ahmedo’dan sonra şarkılarında Diyarbakır’a ayrı bir yer verdiğini, bunu da kendine bir misyon görevi gibi üslendiğini söyleyen sanatçı Akkaş;

“Diyarbakır; kültürü, sanatı, müziği, insanların misafirperverliği, hümanistliği yoğundur. Birçok kültürü, dili, dini bir arada barındıran kültür abidesi kadim bir şehirdir. Diyarbakır’ı elimden geldiği kadar sanatımda yansıtmaya çalışıyorum.”

Diyarbakır’ı bilmeyen çok insan olduğunu, bu yüzden Diyarbakır’ı İstanbul’la kıyasladığı son şarkısında;

“İstanbul Senin Olsun Diyarbakır Benim Olsun’

Dünya malı senin olsun kuru ekmek benim olsun

Cennetten köşkün olsun Gazi Köşkü de benim olsun.”

Sözlerinin yer aldığı klip de Diyarbakır’ın her köşesinden, en güzel yerleri yansıtmaya çalıştıklarını söyleyen sanatçı; “Diyarbakır o kadar güzel ki, bir Diyarbakır çocuğu olarak tüm dünyaya taşımak.” İstiyorum diyor.

img-20240504-153622.jpg

Birçok uluslar arası başarıya da imza attınız ne tür ödüller aldınız?

Ahmed Kaya için yazdığım Ahmedo çok ödül aldı. Sayısını bilemeyecek kadar çok ödül aldım. Evimin her köşesi ödül doldu. Uluslar arası çok ödül aldım. Mesela ‘Damat’ şarkısıyla da çok ödül aldım. Her düğünde söylenen ‘Ağbim Damat Oluyor, Sıra Bana Geliyor’ bana ait olan bir şarkı ama 22 yıldır herkesin dilinde. Amerika Los Angeles kalite zirvesinde ödülü Bruce Willis, Jim Carrey verdi. En iyi şarkı ödülünü aldım. Sonra Alman Başbakan Angela Merkel’in elinden aldım. Hollanda Krallığı’nın verdiği ‘En İyi Balkan müziği, En İyi Saray Bosna Şarkısı dalında ödülünü aldım. İngiltere’de Sanat Üniversitesinde ‘En Duygusal Ses’ ödülünü aldım. Beni en çok ödül alan sanatçılar kategorisine koydular.

Her şeyden önce insanın duruşu önemlidir

Ödüle layık görülmek bir sanatçı için büyük mutluluktur. Ama söylenen şarkıların beğenisi yanında insanın duruşu da çok önemlidir. Yaptığımız işler sadece şarkıya odaklanmamalı. Sosyal faaliyet projelerim de çok oldu. Bu alanda da çok ödül aldım. Mesela benim için çok önemli olan ‘Mevlana Hoşgörü Barış Ödülü’nü aldım.

‘Ömrüm yettiği kadar Diyarbakır’ı anlatmaya çalışacağım’

Her fırsatta Diyarbakır’ı anlatmaya çalıştım. Ömrümün yettiği kadar da anlatmaya çalışacağım. Bu klip Amerika yapımı. New York da dünya çapında çok bilinen ve birçok starı bünyesinde barındıran bir şirket. Klibin oradan çıkması da çok önemlidir. Çünkü her projeyi almıyorlar. Diyarbakır’ın her köşesini çektik. 150 bine yakın insan oynadı. Onun için Diyarbakırlı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.

img-20240504-153332.jpg

Kürt müziğini uluslar arasında nasıl bir yer ediniyor?

Kürt dili bir kere melodik bir dildir. Uluslararası boyutta bunu Şivan Perver çok iyi yaptı. Çok sevdiğim bir ağbim. Zaman zaman Almanya’ya gidince görüşüyorum. Televizyon programı da yapıyorum. Bazen bir araya da geliyoruz.

Şimdi birçok Kürt sanatçısı da çok iyi yerlerde, büyük kitlelere hitap ediyorlar. Çok genç nesiller var. Almanya’da büyüyen Zara diye bir kızımız Kürtçe okuyor. Avrupa’da eğitim alan ve çok başarılı sanatçılarımız var ve büyük kitlelere konser veriyorlar. Kürt müziği çok iyi yere doğru gidiyor.

2-001.jpg

On Gözlü Köprüde nasıl bir mesaj vermek istiyorsunuz?

On Gözlüden Diyarbakır’ı görerek Diyarbakır’ı biraz anlatacağım. Etkinliğin amacı Diyarbakır olacak. Buraya gelince dünya benim oluyor

Diyarbakır’a özel bir mesajınız var mı?

Sizlere çok teşekkür ediyorum. Tigris Haber çok önemli gazetedir. Diyarbakır’ın mihenk taşlarından birisidir. Başarınızın devamını diliyorum. Umarım her şey güzel olur.

Amed Sporu da kutluyorum. Çok büyük bir başarıya imza attı. Şampiyon gözüyle bakıyorum. Amed Spor önemlidir ve çok büyük bir kitle sahip çıktı. Amed Sporla ilgili de şarkı yaptım onu da kısa zamanda çıkaracağım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.