VİDEO- Kadınlar'dan Diyarbakır'da 'cinsel istismar yasa tasarısına' tepki

VİDEO- Kadınlar'dan Diyarbakır'da 'cinsel istismar yasa tasarısına' tepki
Kadınlar, Diyarbakır'da çocuk istismarınına yönelik “af tasarısı”na tepki gösterdi.

Tigris Haber- Kadınlar, Diyarbakır'da çocuk istismarınına yönelik “af tasarısı”na tepki gösterdi.

 
2016 yılında çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarında, mağdurun fail ile evlenmesi halinde cezanın ertelenmesi ya da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını öngören “af tasarısı” kadınların itirazları ile rafa kaldırılmıştı. 31 Mart yerel seçim öncesi iktidar tarafından tekrar gündeme getirilen tasarıya Diyarbakır'dan tepki geldi.

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) üyeleri Sanat Sokağı’nda düzenlenen açıklamayı KESK Diyarbakır Dönem Sözcüsü Bahar Yıldırım yaptı. 
 
 
Söz konusu yasa tasarısına tepki gösteren Yıldırım, “Çocuğun evlendirilerek failin tahliyesi demek devlet eliyle cinsel istismarın üzerinin örtülmesi ve istismarın devam ettirilmesi demektir. Tehdit ile evliliğin yolunu açmak,15 yaş altı çocukların istismarını evlilik yoluyla meşrulaştırmak ve evlilik yaşını fiilen 15’in altına indirmek demektir” diye belirtti. 

Yıldırım, şöyle devam etti: “DAKAP olarak Hükümet’e ve kamunun yararını korumakla yükümlü olan Meclis’e tekrar hatırlatıyoruz; İmza atılan uluslararası sözleşmelerin gereği yaşama geçirilmelidir. Çocuğun ileriki yıllarda yaşı tuttuğunda evlendirilmiş olması suçu ortadan kaldırmaz. Çocuklara yönelik cinsel istismarın affı olmaz. İstismarcıları koruyacak düzenlemeleri kabul etmiyoruz.” diye konuştu. 
 

Diyarbakır'da kadınlar istismar yasa tasarısını protesto etti

Diyarbakır'da kadınlar istismar yasa tasarısını protesto etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.