VİDEO - Kastamonu Belediyesi’nde ne konuşuldu?

VİDEO - Kastamonu Belediyesi’nde ne konuşuldu?
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında bulunduğu Amedspor heyeti, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacıyı makamında ziyaret etti.

Şeyhmus Kızılaslan

TİGRİS HABER - Kastamonu deplasmanında yarın oynanacak karşılaşma öncesi CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’in aralarında bulunduğu Diyarbakır heyeti, CHP’li Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı’yı ziyaret etti.

Başkanlık makamında ve samimi sohbet havasında geçen görüşmede konuşan Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Pazar günü oynanacak maç öncesi Fair-Play çağrısı yaparak, “Yarınki maçın fair play çerçevesinde geçmesini umut ediyorum. Bu bir yarıştır. Hepimiz isteriz ki nihai hedefimize ulaşalım. İki takım da çok büyük emek verdi. Kastamonuspor Kulüp Başkanının son açıklaması çok önemli ve kıymetliydi. Tarzı, yaklaşımı, uslubu ile sürekli takip ettiğimiz bir kulüp başkanıdır. İnşallah yarın sahada fair play kazanır. Ancak 3 ihtimalli bir sonuç var. Her sonuçta hiçbir şey bitmiş değildir. Yarın ki maç öncesi iki takıma da başarılar diliyorum. Umarım her iki takım da hak ettiği yere gelir” dedi.

“Kastamonulu olmasaydım Amedspor çıksın isterdim”

Kastamonuspor Kulüp Başkanı Cengiz Aydın da, Diyarbakırlı ve Amedsporlu yöneticileri Kastamonu’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Diyarbakır ve Amedsporlu kardeşlerimizi burada görmekten büyük bir mutluluk duydum. Ben de başkanıma katılıyorum. Futbol bir barış oyunudur. Halkımızın gerçekten çok büyük ihtiyacı varmış ki, kardeşliğe, dostluğa, barış eline ihtiyacı var. Ben bayram nedeniyle tamamen spontane mesaj yayınladım. Gündem olsun diye mesaj yayınlamadım. Olması gereken buydu. O kadar güzel geri dönüşler aldım ki, Amedsporlu yöneticilerin de Güneydoğu halkından güzel mesajlar aldım. Demek ki bu bizim en büyük eksikliğimizdir. Biz aslında bir birimizi çok seviyoruz. Biz biriz ayrıda değiliz. Ama o birliği hazmedemeyenler var. Yarın çıkıp oynayacağız. Umuyorum ki yarın iyi olan kazanır. Amedspor’un taraftarıyla, o havasıyla o ilin buna ihtyacı var. Ben Kastamonuspor başkanı ya da Kastamonulu olmazsam herhalde ikinci takım olarak Amedspor çıksın derdim. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Yarın futbol oynanacak üç aşamalı bir sonuç çıkacak. Alllah hangimize nasip etmişse o olur. Belki biri direkt biri peşinden çıkacak. Belki el ele çıkacağız. Hiç belli olmaz. Güneydoğu halkı bir kaç gündür beni çok duygulandırdı. Ve mutlu oldum. Ayrıca sizi burada görmekten mutlu oldum. Gelişiniz çok hoş ve güle güle, gidişiniz de öyle hoş ve güle, güle” diye konuştu.

“Bu maç gönül köprüsü kurulmasına vesile olsun”

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı da, yarınki maçın gönül köprüsü oluşturacağına olan inancını dile getirerek, “Bu maç Diyarbakır gönül köprüsünün kurulmasına vesile olsun. Bu ülke ne Diyarbakırsız ne de Kastamonusporsuz olur. Şampiyon olmak istiyoruz, bu ülkenin en çok mutlu olmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“Dostluk ve huzura hizmet eden bir maç olsun”

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da yaptığı kısa konuşmada, Türkiye’nin normalleşmeye, dostluğa ve huzura ihtiyacı olduğuna işaret ederek, ‘’Yarın da umarım bu düşüncelere hizmet edecek bir maç olur’’ şeklinde konuştu.

“İki kent arasındaki dostluğu devam ettirelim”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya da Kastamonu kentinin gelişmeye başladığını hatırlatarak, “Yarın ki maç her iki kent için çok önemli. Maç öncesi bizi dostane bir şekilde karşılayan Kastamonuspor Kulüp Başkanı ve Belediye Başkanlarına çok teşekkür ederim. Bu dostluğumuz, kurulduğuna inandığım gönül köprüsünün maçtan sonra da devam etmesi için bu güzel ilişkiyi devam ettirme adına, üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Hak eden kazansın ve umarım her iki şehrimizin takımları da bir üst kümeye çıkacaktır” şeklinde görüş belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.