VİDEO - Kayyum gitti, yarattığı maddi tahribat duruyor

VİDEO - Kayyum gitti, yarattığı maddi tahribat duruyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni, 8 yıldan beri yöneten kayyum, 31 Mart mahalli seçimlerinde, halkın tercihiyle gönderilirken, kayyumun belediyede bıraktığı izler bir türlü silinemedi.

Özel-Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni, 8 yıldan beri yöneten kayyum, 31 Mart mahalli seçimlerinde, halkın tercihiyle gönderilirken, kayyumun belediyede bıraktığı izler bir türlü silinemedi. Belediyenin protokol girişinde, kaç paraya ve hangi kayyum döneminde yapıldığı bilinmeyen ışıklı, şatafatlı ve saray görüntüsü veren merdivenler, görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

DEM Parti Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun'un göreve gelmesinden sonra yapılan ilk incelemenin ardından, belediyenin 3 milyar 345 milyon lira borçlu olduğu açıklandı. Şatafatlı ve ışıklı protokol merdivenleri, hangi kayyum döneminde yapıldığı bilinmemekle birlikte, kaç paraya mal olduğu da bilinmiyor. Hatta yapılan harcamanın merdiven onarımı, yapımı yada tadilatı adı altında gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği de bilinmeyen bir başka konu. Işıklı ve şatafatlı merdivenin, 2016 tarihinde kayyum olarak atanan Cumali Atilla döneminde yapıldığı tahmin edilirken, sarayları andıran merdivenin maliyeti konusunda herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

EŞ BAŞKAN MIZRAKLI, DEŞİFRE ETMİŞTİ

31 Mart 2019 yılında yapılan mahalli seçimlerde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanlığına HDP'den seçilen Dr. Selçuk Mızraklı, kayyım Cumali Atilla'dan kalan lüks makam odasının videosunu sosyal medya hesabından paylaşmış, “Kendi coğrafyasının gerçekliğinden kopmuş kendisine ayrı bir dünya yaratmış" diyerek kayyıma tepki göstermişti. Kayyımın makam odasına tam 2 milyon 127 bin 725 lira harcadığı belirtilmişti.

Ankara Etimesgut Kaymakamlığı görevinden, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 1 Kasım 2016'da kayyım olarak atanan ve 31 Mart 2019 yılında yapılan seçimde de AK Parti'den aday olan Cumali Atilla'nın belediyedeki makam odasının görüntüleri, o tarihte çok tartışılmıştı. Varaklı masa, lüks koltuklar, odanın arkasında dinlenme bölümü, her tarafı mermer kaplı banyo, duşa kabin,küvet ve özel malzemelerle yapılmış yer ve duvar süsleri, dikkat çekmişti.

4 İHALE 2 MİLYON TL

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün 18 Nisan 2019 tarihinde yaptığı habere göre göre belediye binasında yapılan işler, tefrişat ve alınan mobilyalara tam olarak 2 milyon 127 bin 725 lira ödendi. Kayyım Cumali Atilla döneminde tefrişat ve mobilya ile malzeme alımı için 4 ayrı ihale düzenlendi.

1'inci ihale; başkanın makam katında kullanılmak üzere 2 Mayıs 2018'de 745 bin 806 liraya mobilya alındı.

2'inci ihale; 2 Kasım 2018'de de Başkanlık Özel Kaleminde kullanılmak üzere 838 bin 474 liraya 36 ayrı kalem mobilya alındı.

3'üncü ihale; 21 Aralık 2018'deki bir diğer ihale ile de belediyeye 210 bin 571 liraya 37 kalem mobilya ve diğer malzeme adı altında alım yapıldı.

4'üncü ihale; 20 Şubat 2019'da yapıldı ve 332 bin 874 liraya 21 kalem mobilya alındı.

MAKAM ODASI KÜÇÜK SARAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Dört ihalenin de yasanın 21-B maddesi uygulanarak yapıldığı belirtilen haberde, bu madde "Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi, ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine, ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması" hükmünü taşıyor. Yani doğal afetler, salgın hastalıklar, can ve mal kaybı tehlikesinin yaşandığı anda harcanması gereken para, başkanın makamı için harcanmıştı. İşte o dönem, merdiven masrafı olarak belirtilmemesine rağmen, ışıklı, şatafatlı saray tipi merdivenlerin masrafının da söz konusu 4 ihale kalemleri arasından karşılandığı tahmin ediliyor. Kayyımın kullandığı makam odası, yeniden dizayn edilmiş ve küçük bir saray haline getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.