VİDEO- Lice ve Hani'de operasyon tamamlandı

VİDEO- Lice ve Hani'de operasyon tamamlandı
Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri dağlık ve kırsal alanında yürütülen operasyon tamamlandı. Operasyon kapsamında bir kişi gözaltına alınırken, toprak altında saklı bir araç ortaya çıkarıldı.

Tigris Haber- Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Lice ve Hani ilçeleri dağlık ve kırsal alanında, önceki gün, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Komando Timleri, Polis Özel Harekat Timleri ve Güvenlik Korucularıyla başlatılan operasyon tamamlandı.

whatsapp-image-2019-02-07-at-9.34.49-am.jpeg

Operasyonda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi        

Operasyonda (2) adet sığınak tespit edildi. Diyarbakır Valiliğinden operasyona ilişkin yapılan açıklamada, "Bahse konu sığınak, jelikan bidon içerisinde ve temas araması esnasında; (5)  adet askeri sırt çantası, (1)  adet soğuk iklim parkası, (1)  adet soğuk iklim pantolonu, (4)  adet Gaz maskesi, (5) adet Gaz maskesi filtresi, (1) adet balistik yelek, (3) adet büyük tüp ve çok sayıda yaşam ve örgütsel doküman [(100) kg un, (40) kg sıvı yağ, (9) kg salça, (3) adet şemsiye, (2) adet kamuflajlı branda, (1) adet hasır, (1) adet çay termosu, (1) adet su termosu, (3) adet diş macunu, (10) adet kalem, (4) adet diş fırçası, (24) adet lastik yaması)] ele geçirilmiş, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat ve malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler yerinde imha edilmiştir" denildi.

Toprak altından otomobil çıktı!

Açıklamada, Lice ilçesi Şenlik Köyü ile Kurtşeyh Komu arasındaki yol üzerinde, yol kenarına yaklaşık 40 metre mesafede, üzerinde su birikintisi bulunan çukur alanda iş makinası ile yapılan kazı neticesinde ise, toprak altında gömülü vaziyette "(1) adet beyaz renk Audi marka otomobil (2012 yılında İstanbul Silivri ilçesinde çalıntı kaydı mevcut) bulunmuş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince Olay Yeri İnceleme Timince araç üzerinde yapılan inceleme ve araştırmayı müteakip, yediemin otoparkına teslim edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Suriye uyruklu O.C. gözaltına alındı

Açıklamada son olarak, adli  arama  faaliyetleri  neticesinde, " Operasyon bölgesi  içerisindeki 15 konut ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, hakkında “Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak” suçundan aranıyor kaydı bulunan Suriye uyruklu O.C. isimli şahıs yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.