VİDEO - Muradiye Mahallesi sakinlerinden erken davul çalınmasına tepki!

VİDEO - Muradiye Mahallesi sakinlerinden erken davul çalınmasına tepki!
Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi Muradiye Mahallesi sakinleri, Ramazan davulcularının sahur vaktinden çok önce davul çalmasına tepki gösterdi.

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Davulcunun erken saatte davul çalmasını uygun görmediklerinin altını çizen Mahalle sakini Vahap Sarı, 3 saatlik zamanlarının boşa harcandığını söyledi.

Diyarbakır’da ilk kez bir mahalle, Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldırmakla görevli Ramazan davulcularının, davul çalmamaları yönünde bir girişimde bulundu. Gerekçe olarak da, davulcuların erken davul çalması gösterildi.

davulcu-meselesi.jpg

Merkez Bağlar İlçesi Muradiye Mahallesi sakinleri, Ramazan davulcularının erken davul çaldıklarından dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirerek, davul çalınmasını istemediklerini söylediler.

“3 saatlik zamanımız boşa harcanıyor”

davulcu.jpg

Mahalle sakinleri adına konuşan Vahap Sarı, sahur vaktinin saat 05.00’e kadar sürdüğünü, davulcunun saat: 02.00’de davul çalmaya başladığını belirterek, “Bahse konu 02.00’dan, 05.00’a kadar 3 saatlik zamanım boşa harcanmaktadır. Bir vatandaş olarak 1 saat içinde sahurumu yapabilirim” dedi.

“Erken davul çalınmasını uygun görmüyoruz”

jpeg.jpeg

Davulcunun erken saatte davul çalmasını mahalle olarak uygun görmediklerine işaret eden Sarı, “Ayrıca herkesin akıllı telefonunda alarm uygulaması var. Bu yüzden davulcunun çalmasına gerek duyulmamaktadır. Kamuda çalışan biri olarak 3 saatlik zaman kaybımdan dolayı kamuda işlerimde gerekli verimi sağlayamamaktayım. Mahallemizde davul çalınmasını istemiyoruz. Dün gece davul çalan şahıslarla görüştüm. İzinlerinin bile olmadığı bilgisine ulaştım” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.