VİDEO - Sahte zannettiği para hatalı baskı çıktı!

VİDEO - Sahte zannettiği para hatalı baskı çıktı!
Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde bir Kafe işletmecisi, müşterisine verdiği 200 TL’lik banknotu önce sahte zannetti. Sonra yaptığı araştırmada paranın sahte olmadığı, koleksiyoncuların ilgileneceği türde bir baskı hatası olduğunu fark etti

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Alınan bilgiye göre, Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesinde yaşayan Kafe işletmecisi Murat Eker, hesabını ödeyen müşterisine 200 TL’lik banknot verdi. Müşterisinin bu paranın sahte olduğunu belirtmesi üzerine Eker, başka bir 200 TL verdi. Eker, sahte olduğu iddia edilen para üzerinde küçük bir araştırma yapınca, bu paranın sahte olmadığını, koleksiyoncuların ilgileneceği türde bir basit hata olduğunu fark etti.

sahte-para-1.jpeg

Kafe işletmecisi Eker, parayı sahte zannedip üzüldüklerini belirterek, Fakat sonrasında ise paranın sahte olmamasına sevindiklerini, koleksiyoncuların ilgilendiklerini duyduktan sonra da sevincinin arttığını belirtti.

Sahte zannetti, baskı hatası çıktı!

Eker, Kafedeki bir müşterisine 200 TL’lik banknotu verdiğini ifade ederek, “Bu sırada müşterim 200 TL’nin sahte olduğunu söyledi. Bu parayı ondan alarak, 200 TL’sini verdim. Daha sonra yaptığım araştırmada bu paranın baskı hatası olduğunu fark ettim. 200 TL’lik banknotta Atatürk siluetinin üzerinde 200 yazıyor. Diğer 200 TL’lerde böyle bir ibare yok. Eski ve tarihi paralara olan ilgimden dolayı bu banknotu sakladım. Biraz daha araştırma yapınca bu paranın aynısından Türkiye genelinde 2 tane daha olduğunu gördüm. Yani bu paranın 3.’sü de bende duruyor” diye konuştu.

sahte-para-2.jpeg

“Değerinde alıcı bulursam satacağım”

Değerinde verecek bir alıcı bulduğunda parayı satacağını ifade eden Eker, “Bu banknotun koleksiyon değerinde olduğunu düşünüyorum. Şuana kadar bu konuyu kimse ile konuşmadım. Önce sizin aracılığınızla paylaşım yapmak istedim. Ama uygun bir teklif gelirse parayı verebilirim. Bu paradan gelecek parayı da aileme ve çocuklarımın eğitim masrafına ve işlerime harcamak istiyorum. Günlük hayatımız için kullanacağım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.