VİDEO - Siyasi parti ve STK temsilcilerinden Amedspor’a destek

VİDEO - Siyasi parti ve STK temsilcilerinden Amedspor’a destek
Bursaspor karşılaşmasında Amedspor ekibine yönelik saldırılara ilişkin değerlendirme yapan Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve siyasi partililer, yapılan saldırılara göz yumulmasına tepki gösterdi.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Amedspor'un Bursaspor deplasmanında saldırıya uğramasına, provokasyonun maç öncesinde ve sırasında aralıksız devam eden saldırılara dair tepkiler devam ediyor. Çok sayıda sivil toplum ve siyasi parti temsilcisi Amedspor’a yönelik saldırılarla tepkilerini dile getirdi. Diyarbakır'da da Sivil Toplum Örgütlerinin içinde yer aldığı Diyarbakır kent koruma ve dayanışma platformu, saldırıyı ırkçılık olarak belirterek yaşanları kınadı.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri gelişmeleri Tigris Heber’e değerlendirdi.

Ortak tepkiler demokrasi için önemli

Oynanan maçın kesinlikle Bursaspor aleyhine neticelenmesi gerektiğini ifade eden Amedspor Yüksek İstişare Kurulu üyesi Burç Baysal, “Bir daha böylesi ırkçı saldırıların yaşanmaması için tüm siyasi bileşenlerin, spor kamuoyu demeçlerini netleştirmeli, bu olaylara karşı tepkiler net dile getirilmeli. Ortak tepkilerin ülkenin demokrasisi açısından önemi çok büyüktür” dedi.

İktidardan, emniyet herkes sorumludur

Amedspor’un bir halk takımı olduğunu söyleyen HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, şunları söyledi: “Siyaseti futbola karıştırmayalım diyenler, kitleleri harekete geçirdiler, Amedspor ve taraftarını linç etmeye çalıştılar. İktidardan tutun oradaki emniyete kadar herkes sorumludur. Hepsi Amedspor’u linç etmeye çalıştı. Amedspor’un yanındayız, Amedspor halktır.”

Amedspor’a yönelik bir güvenlik zafiyeti söz konusudur

Takıma yönelik yaşanan ırkçı saldırılara ilişkin bir güvenlik zaafiyetinin meydana geldiğini belirten Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, “Burada oynanan maçlarda bırakın kesici aletleri kişisel eşyalarımız bile içeri bırakılmazken, dün oynanan maçta takıma zarar verecek her şeyin içeri alındığını gördük. Burada kesinlikle Amedspor’a yönelik bir güvenlik zafiyeti söz konusudur. Diliyoruz ve umuyoruz ki bu olaylar bir daha yaşanmaz. Özellikle Türkiye Futbol Federasyonu oynanan maçı devam ettirmemeliydi” dedi.

Amedspor üzerinden Kürtlere yönelik bir ırkçı saldırı var

Amedspor’a yapılan saldırıya ilişkin yaptıkları basın açıklamasına dikkat çeken DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Burada tribün kavgasından öte ırkçı bir saldırı var. Sistemli bir şekilde Amedspor’a Bursa’da yetkililerin göz yumduğu, Amedspor üzerinden Kürtlere yönelik bir ırkçı saldırı var. Asıl tehlike burada 90’lı yılların faili meçhullerin sebepleri olan insanlar ve yapılar meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Böyle bir ırkçı saldırı karşısında futbol federasyonu veya hükümetin sessiz kalması en fazla futbola ve ülkenin toplumsal barışına zarar veriyor. Yapılan ırkçı saldırılara yönelik eğer bir ceza verilmese ülkemiz kaybedecektir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.