VİDEO - Sosyete mahallesini kanalizasyon suyu bastı

VİDEO - Sosyete mahallesini kanalizasyon suyu bastı
Diyarbakır'ın ekonomik durumu iyi olan insanların yaşadığı Kayapınar'ın bir bölümünde, belediye ve altyapı hizmetleri verilmiyor.

Özel /Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın ekonomik durumu iyi olan insanların yaşadığı Kayapınar'ın bir bölümünde, belediye ve altyapı hizmetleri verilmiyor. 75 metre yolun arka tarafında bulunan Fabrika Mahallesi 802'nci sokakta yaşayanlar, yaklaşık 20 günden beri patlayan rögardan sızan kanalizasyon suyu kokusu, çevrede yaşayanları bıktırdı. Vatandaşlar, kayyımın seçimlerden çok önce hizmet yapmayı bıraktığını söyledi.

whatsapp-image-2024-04-06-at-12-32-00.jpegMerkez Kayapınar İlçesi Fabrika Mahallesi 802'nci sokakta yaşayan vatandaşlar, evlerinde uyuyamaz hale geldi. Patlayan rögardan sızan kanalizasyon suyu, katı atık ve bunlardan çevreye yayılan kötü koku, mahalle sakinlerini bezdirdi. DİSKİ'yi defalarca uyardıklarını ancak her hangi bir çözüm bulamadıklarından yakınan vatandaşlar, Tigris Haber'den yardım istedi.

whatsapp-image-2024-04-06-at-12-32-01.jpeg

Mahalle sakinlerinden Mümtaz Oral, kendi evlerinde uyuyamaz hale geldiklerini belirterek, bu sorunun acilen çözülmesi talebinde bulundu. Kayyımın mahalleye hiç bir hizmet vermediğinden yakınan Oral, "Mahalle olarak malesef hizmet alamıyoruz. Yaklaşık 20 gündür kanalizasyon rögarı patlamış, her tarafta katı atıklar ve kanalizayon suyu dolmuş. Tren raylarının her iki taraf gölet haline gelmiş. DİSKİ'yi aradık gelip baktılar. Rögar patlamış dediler ve gittiler. Biz insan değil miyiz. Oturduğumuz sitenin bodrum katına kadar sızıntı yapmış. Kimsenin umrunda değil. Kanalizasyondan sızan katı atık ve çöperin yaydığı kokudan dolayı uyuyamıyoruz. Bu Ramazan ayında bize görülen reva malesef bu" dedi.

whatsapp-image-2024-04-06-at-12-32-02.jpeg

Mikrop ve hastalık yuvası olacak
Kanalizasondan çıkan su ve katı atıkların yosun tutmaya başladığını anlatan Oral, şunları söyledi:
"Elhamdulillah Müslümanız. Ramazan ayında bu kötü kokular yüzünden tuttuğumuz Orucumuzda bile şüpheye düşüyoruz. Kanalizasyon suyu ve katı atıklar yosun tutmaya başladı. Havalar da ısındı. Burası mikrop yuvası haline gelecek. Çocuklarımız var. Hastalıklar başlayacak. Yani hizmet için illaki birilerinin ölmesi mi gerikiyor? Yetkililere ve ilgili kurum yada kişilere çağrımızdır, lütfen gelin bu sorunumuzu çözün. Artık yeter!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum