VİDEO - SP Milletvekili Madımak davası için ne dedi?

VİDEO - SP Milletvekili Madımak davası için ne dedi?
"Milletvekili Diyarbakır buluşması" programı Çerçevesinde Türkiye’yi dolaşan SP Milletvekilleri, sorun dinliyor.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Bu çerçevede SP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Mustafa Kaya Diyarbakır’a geldi, STK temsilcileri ile kahvaltılı buluşma gerçekleştirdi.

Toplantıda Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahim Ergin ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Saadet Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Kaya STK temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda şunları söyledi: “10 vekil Türkiye’de dolaşıyoruz, sorunları dinliyoruz. İktidara yönelik eleştirilerimiz 14 Mayıs öncesinde olduğu gibi devam ediyor.”

Kaya, Siyasette ayrıştırıcı dilin devam ettiğini, bunun doğru olmadığını söyledi.

Kaya: ”iktidar bütün değerleri zedeledi. Kendine göre yöntemlerle yönetmeye çalışıyor. Bundan vazgeçmeleri gerekiyor” dedi.

Kurumlar zan altında tutulmamalı

Mustafa Kaya, Sezgin Tanrıkulu ile ilgili soruya şu cevabı verdi, "Türkiye’nin 40 yıllık terörle mücadele si var. Bu zaman dilimi içinde yapılmış yanlışlıklar var. Kurumların bütününü zan altında tutmamak lazım. TSK ile ilgili tartışılan meselenin mahkeme kararları var, alınmış ifadeler var. Bu nedenle de kurumları genel anlamda zan altında tutmamak gerekir.”

Acının zaman aşımı olmaz

Kaya, Madımak davası ile ilgili soruyu ise şu şekilde yanıtladı: “Acının zaman aşımı olmaz. Madımak olayı ile ilgili Genel Başkanımızın belediye başkanı olduğu ortamda gelişti. Engelleme çalışmaları konuşulmadı. Kontrol valide olmasına rağmen, belediye başkanını olayla ilgili lanse etmek vicdansızlıktır. Tekrar ediyorum, acının zaman aşımı olmaz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.