VİDEO- Tarihi Sur’da güneşin doğuşu büyüledi

VİDEO- Tarihi Sur’da güneşin doğuşu büyüledi
Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi’nde güneşin doğuşu ve Hevsel bahçeleri üzerinde oluşan sis perdesi izleyenleri hayran bıraktı.

Tigris Haber- Sur ilçesinde 7 bin yıllık olduğu tahmin edilen ve Çin Seddi'nden sonra dünyada uzunluğu ile ikinci sırada yer alan Diyarbakır surlarının en büyük ve gözde yapılarından olan Keçi Burcu üzerinden doğan güneş kartpostallık görüntülerin oluşmasına neden oldu.

sur-hevsel-(8)-001.jpg

Tarihin ve medeniyetin başkenti olan Sur İlçesi’nde eşsiz gündoğumu fotoğraf karelerine böyle yansıdı. Kış mevsiminin yaşandığı bugünlerde saat 07.15'de yükselmeye başlayan güneş, tarihi Sur üzerinde doğarken, renk cümbüşünün oluşmasına neden oldu.

sur-hevsel-(11).jpg

Öte yandan Dicle Nehri kıyısında yer alan 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri üzerinde oluşan sis perdesi güzel görüntülere neden oldu.

UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesine alınan Hevsel Bahçeleri, Dicle Nehri kıyısında, Diyarbakır Surları ile nehir vadisi arasında yer alan yaklaşık 700 hektarlık verimli araziye sahip. Yılın her mevsiminde bir başka güzelliğe bürünen bu bahçeler, kış mevsiminde oluşan yoğun sisten dolayı kartpostallık manzaralar oluşturuyor.

sur-hevsel-(12).jpg

Eşsiz güzellikleri içinde barından bahçeler ise doyum olmaz manzaralarıyla bakanların içini ferahlatıyor. Sisten dolayı oluşan beyaz ve gri tonlar, bir ressamın fırçasından çıkmış tabloları andırıyor.

sur-hevsel-(10).jpg

Berçem KARTAL/ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.