VİDEO - Yeniden seçilen Muhtar Çoban iddialı konuştu

VİDEO - Yeniden seçilen Muhtar Çoban iddialı konuştu
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı.

Haber: Sait BAYRAM - Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle mahalleye Doğalgaz ve İnternet çekilememesi nedeniyle halkın mağdur olduğunu ifade etti. Bu sorunu 1 yıl içerisinde çözeceğini ifade eden Çoban, Mahallenin mevcut sorunları çözmek için kendisine ikinci bir şans vermesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

peyas.jpgBir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı.

15 seçmenin oy kullandığı seçimde, Muhtar adayları Adalet Çiçek 2 bin 249, Abdülkadir Baturay 32, Cüneyt Kızılgın 2 bin 48, Ercan Arpa bin 401, İrfan Balta 2 bin 248, mevcut muhtar Mehmet çoban ise 7 bin 141 oy aldı.

Oyların yüzde 52’sini alarak yeniden muhtar seçilen Mehmet Çoban, mazbatasını aldı.

Ayağının tozuyla Tigris Haber’e konuşan Muhtar Çoban, seçmenlerine teşekkür etti. Mahallenin kangrenleşmiş sorunları arasında bulunan Tapu Sorununun çözüm bulmadığı için mahalleye doğalgaz ve internet bağlanılmadığından yakındı.

peyas1.jpg

“Tapu sorununu 6 veya 1 yılda çözeceğiz”

Muhtar Çoban, şöyle dedi:

“Bu sorunun çözümü için başta Valilik olmak üzere, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, Mimarlar Odası, Milli Emlak Müdürlüğü ile birlikte bu tapu sorununu 6 ay veya 1 yıl içinde çözeceğiz. Bu sorunun biran önce çözülmesi gerekiyor. Geç bile kalındı. Mahallemiz oldukça sorunlu bir yer. Şuan metropolde yaşamamıza rağmen gecekonduda oturan insanlarımız var. Vatandaşlar doğalgazın istenirse getirileceğini sanıyor, Oysa buradaki tapu sorunu çözülmeyene kadar doğal gaz hizmeti gelmez. Bunu vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum.

peyas3.jpg

“Fırat ve Selahattin Eyyübi bulvarlarında kaldırım yok”

Fırat Bulvarı ve Selahattin Eyyubi Bulvar’nda kaldırım yapılmamış. Bu konuda yeni Büyükşehir Belediyesi yönetimine çağrıda bulunuyorum. Kaldırım olmadığı için vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bulvarların sağında solunda kaldırım yok. Bulvara kaldırım yapmalarını bekliyorum. 6 ay içinde bu iki bulvarımızda kaldırımlar yapılırsa vatandaşlarımızın mağduriyeti biter. 5 Mahalleyi kapsayan bu büyük bulvarların bitmesi acilen gereklidir. Halkımız en güzeline layıktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.