VİDEO - Yıllar sonra Suriçi’nde turizm korteji

VİDEO - Yıllar sonra Suriçi’nde turizm korteji
Kültür ve Turizm il müdürlüğünce bu yıl 48. düzenlenen Turizm Haftası nedeniyle yıllar sonra Suriçi’nde Turizm korteji düzenlendi..

Haber: Sait BAYRAM

Kamera: Mevlüt BAĞIRMAZ

TİGRİS HABER - Tarihi Keçi Burcu önünde başlayan korteje, Diyarbakır Vali yardımcısı Abdullah Çiftçi, ilçe kaymakamları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, TÜRSAB Yönetim kurulu üyesi Mehmet Akyıl, turizmciler, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, Dicle üniversitesi öğrencileri katıldı.

Davul zurna ekibi eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gazi Caddesi boyunca bazı vatandaşlar cep telefonları ile yürüyüşü görüntülerken, bazıları da davul-zurnaya eşlik etti. Dağkapı Şeyh Sait Meydanında sona eren yürüyüş sonrası halk oyunları ekiplerince 7 ilin halk oyunları figürleri sergilendi.

sur.jpeg

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, bu yıl 48.sini düzenledikleri Turizm Haftasının dün İl Valisi Ali İhsan Su'nun katılımıyla yapılan tören ile start verdiklerini belirterek, haftanın yarın İçkale Müze kompleksinde keman dinletisi ile devam edeceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.