Viranşehir'deki çadır kent basına tanıtıldı

Viranşehir'deki çadır kent basına tanıtıldı
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Cenevre-2 Konferansı'ndan umutlu bir haber bekliyor.

ŞANLIURFA - Suriyeli sığınmacıların misafir edildiği Viranşehir ilçesindeki çadır kent basın mensuplarına tanıtıldı.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, ilçeye 35 kilometre uzaklıktaki 20 bin kişi kapasiteli kampta 9 bin 300 Suriyeli'nin barındığını belirtti.

Arap, Kürt ve farklı kökenlerden oluşan insanların aynı çatı altında yaşadığını aktaran Kotan, Suriye'de 3 yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaşın bitmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Misafirlerin yaklaşık 3 ay önce çadır kente yerleştirilmeye başlandığını anımsatan Kotan, "Kamptaki çalışmalarımız devam ediyor. Misafirlerimiz için eğitim ve sosyal alanlar bir süre sonra hizmete açılacak. Ayrıca oluşturduğumuz sahra hastanesi de hizmet veriyor" dedi. 

Suriyeli misafirler de desteklerinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "O bir dünya lideri ve değerli bir insandır. Bizler burada evimizde gibiyiz. Bizleri ülkesine kabul ettiği için Allah Erdoğan'dan razı olsun. Cenevre-2 Konferansı'ndan umutlu bir haber bekliyoruz. Vatanımızı özledik, ülkemize dönmek istiyoruz. Umarız bu her iki taraf içinde olumlu bir yaklaşım olur" şeklinde konuştular.

cadirkent-1.jpg

cadirkent-2.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.