Voleybol şenliği sona erdi

Voleybol şenliği sona erdi
Diyarbakır-Çınar Belediyesi’nin kadınlara yönelik başlattığı etkinlikler kapsamında düzenlediği “Çınar 1. Geleneksel Özgür Genç Kadın Mahallelerarası Voleybol Şenliği” sona erdi. Şenlikten Jinê Azad birincilikle ayrıldı.

Çınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü’nün kadınlara yönelik başlattığı etkinlikler kapsamında Çınar Belediyesi Spor Kulübü’nün katkılarıyla  “Çınar 1. Geleneksel Özgür Genç Kadın Mahallelerarası Voleybol Şenliği”  Jinê Azad ile Keçê Kurda takımın final karşılaşmasıyla sona erdi. Çınar Belediyesi Nûjiyan Parkı’nda yapılan karşılaşmada, Jinê Azad sahadan 3-2 galip ayrılarak şampiyonluğu göğüsledi.

 

Maç öncesi kısa bir açıklama yapan Çınar Belediyesi Kadın Politikaları Müdürü Halide Türkoğlu, Voleybol Şenliği ile amaçlarının sportif aktivitelerin erkek egemenliğine dayalı aktiviteler olmadığını göstermek olduğunu belirtti. Şenliğin amaçlarından birinin kadınlar arası dayanışmayı artırmak olduğunu ifade eden Türkoğlu, “Bu şenliğin tek bir kazananı yoktur. İsmine uygun bir şekilde şenlik havasında geçen bu Voleybol Şenliği’nin kazananın tüm takımlarımız ve kadınlar olmuştur” dedi.

 

Türkoğlu’nun konuşmasının ardından Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediyesi Kadın Voleybol takımları bir gösteri maçı yaptı.

 

Gösteri maçının ardından sahaya Çınar 1. Geleneksel Özgür Genç Kadın Mahallelerarası Voleybol Şenliği’nin finalistleri Jinê Azad ile Keçê Kurda karşı karşıya geldi. Zorlu geçen maçta, Jinê Azad 5 setten 3’ünü alarak şenlikten birinciliği göğüsleyerek ayrıldı. Şenlikten Keçê Kurda ikinci, Jinê Aşitî üçüncü olarak ayrıldı.

 

Jinê Azad birincilik, Keçê Kurda ikincilik Jinê Aşitî üçüncülük kupasını Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Rukiye Eryılmaz’ın elinden aldı.  Şenliğe çocuk takımı olarak katılan, Zarokên Azad’a ise “Onur Kupası” verildi.

 

Şenliğe katılan fakat dereceye giremeyen diğer takımlara ise madalya verildi. Yapılan kupa törenin ardından şenlik sona erdi.

 

haber:Dilek SEZER

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.