Ya Şampiyonluk, Ya Play-Off

Ya Şampiyonluk, Ya Play-Off
Futbolda Diyarbakır’ın gözü,kulağı Kocaeli’nde olacak. Kalpler Diyarbekirspor’un zaferi için atacak.

 

Diyarbekirspor, saat 15.00’da başlayacak ve TRT Kürdi’de naklen yayınlanacak maçta lider Darıca Gençlerbirliği’ne konuk olacak. Diyarbekirspor, kazanırsa puan farkını kapatacak ve 2.Lig’e direkt çıkmak için en avantajlı takım olacak.

 

Çok Kritik Bir Gün

3.Lig 2.Grup’ta sezonun en önemli maçlarından biri yarın Kocaeli’nde oynanacak. Diyarbekirspor, 4 puan gerisinde yer aldığı Darıca Gençlerbirliği ile 2.Lig’e doğrudan çıkmak için “Ya tamam ya da devam” anlamı taşıyan kritik bir mücadeleye çıkacak. Kazanması halinde rakibi ile arasında sadece 1 puan kalacak ve kalan haftalarda önemli bir fikstür avantajına sahip olarak şampiyonluğa en yakın takım haline gelecek. Yenilgi durumunda üst lige direkt çıkma şansı azalacak,beraberlikte ise umutlar son 8 haftada olacak.

 

Galibiyet İçin Ekran Başına

Bugünkü maç öncesinde nefesler tutulmuş durumda. Kent, Diyarbekirspor’dan gelecek galibiyet haberini bekliyor. Karşılaşma yarın saat 15.00’dan itibaren TRT Kürdi’de Kürtçe ve Türkçe çift dilli anlatım seçeneği ile canlı olarak ekrana gelecek. Dev maçı İstanbul bölgesi hakemi Mustafa Kürşad Filiz yönetecek.

Diyarbekirspor kafilesi dün uçakla İstanbul’a, İstanbul’dan da karayolu ile Kocaeli’ne geçerek kamp yaptığı otelde maç saatini beklemeye başladı.

 

Taraftarlar Destek Verecek

Taraftarlar,bu akşam Kayapınar Belediyesi ve DTSO tarafından tahsis edilen iki otobüsle Diyarbakır’dan yola çıkacak.İstanbul ve Kocaeli’ndeki çok sayıda taraftarın da bugünkü maçta Diyarbekirspor’a destek vermesi bekleniyor.

Darıca Gençlerbirliği, bu sezon kendi sahasında oynadığı 12 maçta 7 galibiyet,3 beraberlik ve 2 yenilgi alarak bu alanda 24 puan topladı. Diyarbekirspor ise 13 deplasman karşılaşmasından 5 galibiyet,4 beraberlik ve 4 yenilgi alarak evine 19 puanla dönerken,17 gol atıp 18 gol yedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.