NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Yağdan Salça’ya LİCE...

Yağdan Salça’ya LİCE...

Çocukluğumuzun özlemidir aklımıza takılanlar.

Pazarda, markette meyve-sebze reyonlarını dolaşırken tezgâhta domates gördüğümde akılda takılı duran Lice domatesini lezzeti ile yâd ederim yok oluşunu hatırlayarak.

İri, etli yapısı ve salçaya yansımış hali yeni kuşağın bilmediği bir ayrıcalıktır. Yeniden bizimle buluşmasını arzularım sanki olacakmış gibi.

Neden olmasın?

Lice’yi ve kentini seven, buluştuğumuz, görüştüğümüz her zaman diliminde Lice’ye mutlaka yatırım yapmak istediğini, yapacağını söyleyen Cantürk ailesinin genç, dinamik, girişimci bireyi Reşit Cantürk, yatırım yapmaya başladı, devamının geleceğini de biliyorum. O nedenle böyle bir hatırlatma ile giriş yapmak istedim.

Uzun zamandır üzerinde sabırla çalıştığı yağ fabrikasını Toprak holdingden devr alan Reşit Cantürk, aile dostları Giresunlu sanayici Refik Barutçu ile birlikte devreye sokuyor. Bu yolda çok sıkıntı çektiğini, kredi almak için başvurduğu bankalardan aldığı ret cevaplarını biliyorum. Onlara inat çalıştı, çabaladı Refik beyle birlikte başardı. Lice yağ fabrikası yakın zamanda bir süredir ara verdiği üretimine yeniden başlayacak. 100 kişiye istihdam sağlayacak olan yağ fabrikası kentin milli değeri olarak envanterdeki yerini alacak.

Reşit Cantürk dostum çalıştı, direndi ve başardı. O alanda, o bölgede daha fazla şeyleri yapacağına ve başaracağına inanıyorum. Çünkü önemli olan bir yerlerden başlamaktı, o yıllarca verdiği mücadele sonucu bunu başardı.

Bunlardan biri neden salça fabrikası olmasın?

Yazımın başlangıcında anlattığım gibi tadı hala damağımızda dolaşan iri, etli domatesi yeni nesillere de tattırmak istediğinden eminim.

Halis Toprak, 2002 yılında Reşit Cantürk’ün şimdi yapmak istediğinin temellerini atmıştı. Mermer ve yağ fabrikasını devreye sokmuş, üretimini gerçekleştirmişti. Ancak dönemin yönetimlerinin akıl almaz oyunları ile sağlıklı bir üretimin devamı zorlaşmıştı. Reşit Cantürk aslında yarım bıraktırılmış bir görevi devraldı. Bunu en iyi şekilde başaracağına ve yanına yeni üretim sahalarını da katacağından eminim.

‘Yağdan salçaya Lice’ sloganı ile destek veriyorum, ortağı Refik beyle birlikte üretim yolunda başarılar diliyorum Reşit Cantürk’e..

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR