Yağmur Ergani’yi vurdu

Yağmur Ergani’yi vurdu
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde yoğun yağış sonrası cami ve evleri su bastı.


DİYARBAKIR -İlçe genelinde etkili olan yağış sonrasında, alt yapı yetersizliği nedeniyle Yenişehir semtindeki sitelerde rögarlar tıkanıp, sitelerde su baskınları yaşandı. 30 metrelik yolda DİSKİ ekiplerince yürütülen alt yapı çalışmaları sırasında etkili olan sağanak yağış sonrasında yolda çökme meydana gelirken, aynı güzergahta seyir halinde bulunan birçok araç suda mahsur kaldı.
Öte yandan, Yenişehir 2. etapta kanalizasyon çalışması yapan ekipler, yanlış yeri kazınca kanalizasyon borusu patladı. Sitenin girişinde bulunan Yenişehir Camii ve giriş katındaki daireleri fosseptik suları basınca vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Site görevlisi Şükrü Fidan, "Rögarlar tıkanma yapınca DİSKİ ekipleri gelip yanlış yeri kazdı ardından kanalizasyon borusu patladı. Bunun üzerine cami ve binanın girişi, kazan dairesi ve kapıcı daireleri fosseptik suları içinde kaldı. Eşyalarımız kanalizasyon içinde kullanılamaz hale geldi. Zararımızın karşılanmasını istiyorum” dedi.
Yenişehir Camisi'ne namaz kılmak için gelen cemaat, caminin içini su bastığını görünce duruma tepki gösterdi. Meydana gelen durum nedeniyle ibadetlerini yerine getiremeyen cemaat, camiyi kendi imkanlarıyla temizledi. 
Yenişehir semtinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Ergani Belediyesi Eşbaşkanı Aygün Taşkın, etkili olan her yağış sonrasında 30 metrelik yol güzergahında meydana gelen su taşkınların, yolun alt yapı eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Taşkın, "Buradaki asıl sorun, yapılması gereken alt yapının tam anlamıyla tamamlanmadan üst yapının yapılmış olmasıdır. Bunun sonucu olarak da böyle sorunlar ortaya çıkabiliyor. Mevsim şartları normale döner dönmez, öncelikle yol boyunca tüm güzergahın alt yapısı tamamlanacak daha sonrasında ise sıcak asfaltlama yapılarak yolun üst düzeyde hizmete hazır hale gelmesi sağlanacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.