Yağmur yağdı, öğrenci ve aileler zorda kaldı!

Yağmur yağdı, öğrenci ve aileler zorda kaldı!
Diyarbakır’da son üç gündür etkili olan yağmur bazı yerlerde hayatı olumsuz etkiliyor.

 

Huzurevlerinde bulunan Mehmet İçkale İlkokulu önündeki bozuk yol, yağmur yağınca göl oldu ve hem öğrencilere hem de ailelerine zor anlar yaşattı. Uzun süredir bu sorunu yaşayan veliler, yetkililerin bu çileye bir son vermesini istediler.

 

 

Bir ay geçti bir duyan olmadı!

Kayapınar İlçesi Huzurevler mahallesinde bulunan Mehmet İçkale İlkokulundaki çöp sorununu bir süre önce gazetemiz bu sorunu dile getirmişti. Haberimizin üzerinden bir ayı aşkın bir zaman geçmesine rağmen hala daha okul önündeki yol sorunu ile ilgili en küçük bir düzeltme yapılmış değil.

Okul çıkışı su birikintisine düşmeden yol almak eğitime dahil mi?

Önceki gün yağan yağmurda okulun önündeki yoldaki çukurluklar su ile dolarken, öğrenciler ve çocuklarını almaya gelen veliler zor anlar yaşadılar. Kimi aileler çocuklarını kucaklarına almak zorunda kalırken, su birikintileri arasında telaşla yollarına hızlıca devam ettiler. Bir ilköğretim öğrencisinin okuldan çıkarken su birikintileri arasında ıslanmadan geçmeye çalışması eğitimin bir parçası mıdır bilinmez ama bu durumun bir özel okul önünde ya da gelir düzeyi yüksek ailelerin çocuklarının eğitim gördükleri okulların önünde yaşanmayacağı su götürmez bir gerçektir. Dar gelirli ailelerin çocuklarının okuduğu okullarda bu tür sorunlar yaşanması ve gündeme getirilmesi halinde dahi yetkililerin herhangi bir şekilde bir çözüm bulmak için kılını kıpırdatmamasının izahını toplumun vicdanına havale etmekten başka yol bırakmıyor.

Öğrencilerin ve ailelerinin yağmur çilesi son bulsun!

Her şeye rağmen umarız, Mehmet İçkale İlkokulunda okuyan çocukların okul çıkışında yaşadığı bu sıkıntıya yol açan yoldaki soruna bir çözüm bulunur ve çocuklarını kucaklarında taşımak zorunda kalan ailelerin yağmur çilesi bir son bulur.

 

 

 

Dilek Akin / Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.