Yaklaşık iki ay süren çatışmaların ardından ilçe harabeye döndü

Yaklaşık iki ay süren çatışmaların ardından ilçe harabeye döndü
Sokağa çıkma yasağının 68. gününe girdiği Şırnak’ın Cizre ilçesi, adeta hayalet kente döndü.

  ŞIRNAK - Çatışmalar nedeniyle harabeye dönen ilçede hemen her ev, sıkılan kurşun ve atılan bombalardan etkilendi.

 

Yaklaşık iki ay süren yoğun çatışmaların izleri kent genelinde yansırken, hemen her ev, sıkılan kurşun ve atılan bombalardan etkilenmiş durumda.

 

  İNSANLAR GÖÇ EDİYOR, HAYVANLARIN ÇOĞU SAKAT

  Güvenlik güçleri, zırhlı araçlardan sokağa çıkma yasağının devam ettiği yönünde anonslar yaparken, çeşitli yollarla evlerine girebilen bazı vatandaşlar son eşyalarını da alarak kentten göç etmeye devam ediyor. Her evde kurşun veya bomba izlerinin görüldüğü ilçede bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlar da çatışmalardan etkilendi. Yürüyemez durumda olan birçok büyükbaş hayvan kaderine terk edilirken, kümes hayvanları da yem bulamadığı için telef olmuş durumda.

 

  GÜVENLİK GÜÇLERİ HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

  Sokağa çıkma yasağı ve çıkan çatışmalar nedeni ile evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların ortak sıkıntısı, hırsızların evlerine girip eşyalarını çalma ihtimali. Ev sahibi rolüne giren hırsızlar, kentten göç ettiklerini, son eşyalarını almak için döndüklerini belirterek, daha az zarar gören evlere girip eşyaları çalması polisleri alarma geçirdi. Güvenlik güçleri, sokak başlarında toplanan ve evlerine gidip eşyalarını almak istediklerini kaydeden vatandaşlara izin vermeyerek, olası bir hırsızlığın da önüne geçmiş oluyor.

  POLİS VE ASKERİ ZIRHLI ARAÇLARIN TAKVİYESİ DEVAM EDİYOR

  Çatışmaların sona erdiği fakat sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’ye askeri ve polis zırhlı araçların takviyesine devam ediliyor. ilçede güvenlik güçleri, çatışmaların en yoğun yaşandığı Sur ve Nur mahallelerinde devriye atmaya devam ediyor.

 

  Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçe yolunu kullanan araçlarda, tek tek durdurularak arama yapılıyor. Örgüt üyelerinin olası kaçış noktalarını tutan güvenlik güçleri, bölgeden kuş uçurtmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.