Yankesicilere yönelik operasyon

Yankesicilere yönelik operasyon
İstanbul ve Diyarbakır'da düzenlenen yankesicilik operasyonunda gözaltına alınan 16 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince, 7 Ağustos'ta "tantanacılık" yöntemiyle yankesicilik yaptıkları öne sürelen şüphelilere yönelik, İstanbul ve Diyarbakır'da belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 1'i kadın 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, nitelikli hırsızlık ve yağma suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kamera görüntüleri ortaya çıktı

Zanlıların, döviz bürosu ve banka şubelerinden çıkıp caddede yürüyen vatandaşları takip ettikleri, yanlarından geçerken etrafında kalabalık oluşturup kavga ettikleri izlenimi verip cüzdanlarını ve paralarını çaldıkları anların güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı.

Bu arada, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen A.T'nin yankesicilik yapmak üzere Diyarbakır'dan İstanbul'a örgüt elemanı temin ettiği iddia edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin Beyoğlu, Fatih, Şişli ve Kadıköy'de 21 Mart ile 8 Ağustos arasında 21 vatandaştan aynı yöntemle 650 bin lira çaldıkları tespit edildi.

Öte yandan 2 Ağustos'ta Şişli'de aynı yöntemle yankesicilik yaptığı öne sürülen A.K. ve yanındaki bir arkadaşı, kaçmaya çalışırken polisin dur ihtarına uymadı. Güvenlik kamerası görüntülerinde polisin ihtarına uymayan A.K'ye ateş edip kalçasından vurduğu görülüyor. Şüphelilerin, polis memurunca yere yatırılıp gözaltına alındığı görülüyor.(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.