Yaralı Puhu kuşu tedavi edildi

Yaralı Puhu kuşu tedavi edildi
Ağrı’da kanadı kırık bir şekilde bulunan Puhu kuşu tedavi edildikten sonra Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderildi.

AĞRI - Ağrı’da vatandaşlar tarafından kanadı kırık bir halde yaralı olarak buldukları Puhu kuşunu Ağrı Orman ve Su işleri Müdürlüğü’ne getirerek tedavi altına alındı. Veteriner hekimler tarafından tedavi edilen Puhu kuşunun, Kars Üniversitesine gönderildiğini ifade eden Ağrı Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ahmet Celal Kaba, vatandaşlar tarafından bulunan puhu kuşunun veteriner hekimler tarafından muayene edildiğini belirtti.
Yapılan kontrollerde puhu kuşunun kanadının kırık olduğunun belirlendiğini ifade eden Kaba,"Puhu kuşu bu yaralanmadan dolayı uçamıyordu. Ağrı’da hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezi bulunmadığı için en yakın rehabilitasyon merkezi olan ve aynı zamanda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzle protokolü olan Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi yapan hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezine teslim edildi” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.