Yardım değil iş istiyorum!

Yardım değil iş istiyorum!
Diyarbakır’da, sokaklarda sattığı su ve çaylardan kazandığı parasıyla satın aldığı muhabbet kuşlarını evinde besleyen ve geçimini bu yolla sağlayan Kadir Aydoğmuş, yardım değil, iş istediğini söyledi.

Harun Aytulun / Özel

Düzenli bir işi olmayan 37 yaşındaki Kadir Aydoğmuş, maçlarda çay, su satarak satın aldığı muhabbet kuşlarını satarak hayatını idame ettirmeye çalışıyor.

'Maçlarda, mitinglerde çay su satıyorum'

Anne babası ve dört kardeşi şehir dışında olan Aydoğmuş, cezaevinde bulunan kardeşine bakmakla yükümlü olduğunu ve şehir dışına çıkamadığını ifade ediyor. Aydoğmuş,  " Maçlarda, mitinglerde çay su satarak kazandığım parayla muhabbet kuşu besliyorum. Evimde beslediğim kuşları satarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Bugüne kadar düzenli  bir işim olmadı. Çok iş aradım ama bulmadım. Başka şehirlere de gidemem çünkü cezaevinde bir kardeşim var ve ona bakmak, ziyaretine gitmek zorundayım. Dört kardeşiz ve annem, babam, diğer kardeşlerim başka şehirlerdedir" diyerek neden Diyarbakır'da kalmak zorunda olduğunu dile getirdi.

kadir-aydogmus-(9)-k.jpg

'Evde beslediğim kuşları satarak geçinmeye çalışıyorum'

İŞKUR'a başvurduğunu ancak olumlu bir geri dönüş sağlanmadığını ifade eden Aydoğmuş'un öncelikli talebi düzenli bir iş. Aydoğmuş, evde kuş beslemesinin zorluklarına ilişkin de konuştu ve şu ifadeleri kullandı: "Geçen sene ve ondan önceki sene İŞKUR'a başvurdum ama bir iş çıkmadı. Ben de düzenli bir iş buluncaya kadar boş durmayayım, geçimimi sağlayayım diye kuş besliyorum. Bugüne kadar birçok yere başvurdum, yardım eden birileri çıkar dedim ama olmadı. Benim öncelikli talebim bir iştir. İş bulamazsam bile yardım eden birileri olsa ve kendime küçük bir dükkan açıp kuşlarımı dükkanda beslemek istiyorum. Şuan kuşlarımı evde besliyorum ama böyle hiç iyi olmuyor. Evde kuş beslemek hem benim hem de kuşların sağlığı için hiç doğru değil. Evimin hali darmadağın bu koşullarda yaşamak istemiyorum. Evimi temizleyecek kimsem de yok."

'İki şehirde de Cumhurbaşkanımız ile görüştüm'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iki kez görüştüğünü ancak  iş talebinin karşılanmadığını ifade eden Aydoğmuş, şunları söyledi: "Ben daha önce Cumhurbaşkanımız ile de görüştüm. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakan iken Elazığ'a , Malatya'ya gittim. Her iki şehirde de Cumhurbaşkanımız ile görüştüm. O zamanlar benim evlenme durumum vardı. Pankart açtım ve 'Evlenmek istiyorum' dedim. O zaman 'tamam yardımcı olacağız' dediler ama sonrasında bir gelişme olmadı. Evlenemedim, çünkü düzenli bir işim yok. Düzenli bir işim olsa tabii ki evlenirim. Düzenli bir gelirim olmazsa kim benimle niye evlensin."

 'Ben maddi bir destek istemiyorum, düzenli bir iş istiyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinden sonra da düzenli bir işi olmadığını ve evlenemediğini kaydeden Aydoğmuş, Diyarbakırlı iş insanlarına seslendi:  "Diyarbakır'dan iş adamalarına sesleniyorum, bana iş verin. Zamanın Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, sağolsun bana çok yardımcı oldu. Maddi olarak da destek sundular, kendisine buradan teşekkür ediyorum, ona çok minnettarım. Ama ben maddi bir destek istemiyorum, düzenli bir iş istiyorum. Ben iki üç ayda bir 250- 300 TL bir yardım istemiyorum. Benim sürekli bir işim olsun ve kendime bir düzen kurayım istiyorum. Sabit bir gelirim olursa zaten hayatım bir düzene girer. Bugün ise bekliyorum ki, bir kuş satayım da karnımı doyurayım. Ne olursa olsun ama kalıcı bir işim olsun. İnşallah, yetkililer, hayırsever iş adamları sesimi duyarlar da düzenli bir iş imkanına kavuşurum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.