Yardıma muhtaç vatandaşlara hizmet

Yardıma muhtaç vatandaşlara hizmet
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Silvan Belediyesi ve Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı

 

(SYDV) iş birliğiyle bakıma muhtaç 82 vatandaşa evde bakım hizmeti veriliyor.

Silvan Belediyesi ve SYDV iş birliğiyle evde bakım hizmeti verilen vatandaşlar için kurulan ekip, sürekli ziyaret ettikleri yardıma muhtaç vatandaşların evlerini temizliyor, kıyafetlerini yıkıyor ve genel sağlık kontrollerini yapıyor.

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Adem Çelik, başlangıçta 30 vatandaş ile başlayan hizmetin artarak geliştiğini, halen 82 vatandaşa evde bakım hizmeti sunduklarını söyledi.

Bu sayıyı artırmak istediklerini anlatan Çelik, yaşlılara hizmet için 12 kişilik ekibin çalıştığını belirtti.

Evde bakım hizmeti alan vatandaşların evlerinin bakımını da yaptıklarını ifade eden Adem Çelik, hizmetin artarak süreceğini kaydetti.

Evde bakım hizmeti alan vatandaşlardan Zemzema İsteyici, verilen hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz bu hizmetten memnunuz. Allah razı olsun." dedi.

Mehmet Sait Baykara ise bu hizmetten çok memnun olduklarını anlatarak, "Bize gelen görevli personeller bakımlarımızı yaparak, evlerimizi temizliyor. İhtiyacımız olan eşyaları ve malzemeleri getiriyorlar, işlerini güzel yapıyorlar, bize bakıyorlar. Kaymakama çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.