Yaşadıkları travmadan sıyrılmaları için çalışma yürütülüyor

Yaşadıkları travmadan sıyrılmaları için çalışma yürütülüyor
IŞİD çetelerinden kaçıp Diyarbakır'ın Çınar ilçesine gelen Êzîdî kadınlar ve çocukların yaşadıkları travmayı atlatmalarına yardımcı olmak için Çınar Belediyesi Kadın Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi.

DİYARBAKIR Yaşadıkları Şengal'i IŞİD çetelerinin katliamları yüzünden terk ederek Diyarbakır'ın Çınar ilçesine gelen Ezidî Êzîdî kadın ve çocuklara yönelik Çınar Belediyesi Kadın Merkezi tarafından yaşadıkları travmayı atlatmaları amacıyla etkinlik organize edildi. Kadın Merkezi Parkı'nda gerçekleşen etkinlikte merkez çalışanları tarafından yüzleri boyanan çocuklar, oyun alanında doya sıya eğlendi. Êzidî kadınlar için ise Belediyeye bağlı Çocuk Erbane Grubu'nca müzik dinletisi verildi.

'Yaşadıkları travmaları hafifletmek istedik'

Kadın Merkezi görevlisi Sosyolog Halide Türkoğlu, Êzîdî ailelerin yaklaşık iki aydır ilçeye yerleştiklerini hatırlatarak, bu süre içinde bu ailelerin öncelikli ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ifade etti. 

Êzîdî kadın ve çocuklarla sürekli irtibat halinde olduklarını da ifade eden Türkoğlu, "Êzîdîler buraya geldiklerinde bir katliam tehdidi altında bir travma ile buraya geldiler. Evlerini, topraklarını terk etmeleri, birinci dereceden yada ikinci dereceden akrabalarını kaybetmeleri ve kendilerinin bu katliam tehdidi altında bulunmaları, yaşamlarının belirsizleşmesi, geleceğe dair ne olacağının belirsiz olmasından dolayı derin bir travma yaşadılar. Biz Çınar Belediyesi Kadın Merkezi olarak iletişim kurmaya, gerekli ihtiyaçların tespiti ve giderilmesi yönünde çalışmalar yaptık, bu çalışmalarımız devam ediyor. Belediye buradaki insanların ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu ihtiyaçlar dışında buraya yerleşen erkekler bir şekilde dışarı ile bağlarını kurabiliyor. Dışarı çıkıp gezebiliyor, top oynayabiliyor. Ancak kadınlar ve çocuklar için aynı şey söz konusu değildi. Daha önce kadın ve çocuklarla yaptığımız görüşmeler bu yönlü bir politika oluşturulmasını zorunlu kılıyordu. Bu yönlü bir politikanın başlangıcı olarak, kadın ve çocukları, Kadın Merkezi Parkı'nda bir etkinlik planladık. Bu etkinlik içerisinde hem kaynaşma, hem onlarla olan ilişkimizi daha da yakınlaştırma hem de ileriki aşamalarda kadınlara ilişkin sorunlarda birinci dereceden dahil olabilmek ve yaşadıkları travmaları hafifletmek için böyle bir etkinlik düzenledik" diye konuştu.(Diha)

travma-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.