Yasak aşk kurbanı 7 yıldır kayıp!

Yasak aşk kurbanı 7 yıldır kayıp!
Kayıp Demir’in yakınlarından yetkililere çağrı: Dirisini veya ölüsünü istiyoruz

 

DİYARBAKIR’da kamyon şoförü, evli 2 çocuk babası 35 yaşındaki Mehmet Ali Demir, 7 yıldır kayıp.  7 yıldır hiçbir şekilde izine rastlanamayan Demirin yakınları tüm delillerin ortadan kaybolduğunu iddia ederek,  yetkililere seslendi.  Amca Ali Demir, dosyanın yeniden açılmasını istedi.

Diyarbakır’da iki çocuk babası 35 yaşındaki Mehmet Ali Demir, 26 Ocak 2010 tarihinden esrarengiz bir şekilde kayboldu. 7 yıldır hiçbir şekilde izine rastlanmayan Demir’in kaybolmasının ardından eşi Hacire Demir, polise başvurup eşinin kaybolduğunu bildirmişti. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, her yerde aradıkları Mehmet Ali Demir’in izine rastlayamadı. Demir’in yurtdışına çıkmadığının da tespit edilmesinin ardından polis eşi Hacire Demir’in ifadesine başvurdu. Demir, çelişkili ifadeler vermesi üzerine polis, savcılıktan aldığı izinle Demir’i teknik takibe alıp, geniş kapsamlı soruşturma başlatmıştı. Aylar süren soruşturma sırasında polis eşinin kaybolmasından 3 ay sonra Hacire Demir’in Burhan A. İsimli bir kişi ile gizli aşk yaşadığını tespit etti. Polis, Mehmet Ali Demir’in yurtdışında bulunduğu sırada eşi Hacire Demir’in gizli aşk yaşadığı Burhan A. ile sık sık görüştüklerini ve İstanbul’da bir otelde birlikte konakladıklarını belirledi. Bu bilginin ardından Demir ve Burhan A. Gözaltına alındı. Ancak ifadeleri alınan Demir ile Burhan A. Serbest bırakıldı.

GSM KAYITLARI TESPİT EDİLDİ

Polis, iki şüphelinin serbest kalmasının ardından olayın peşini bırakmayarak çalışmalarını sürdürdü. Demir’in yasak aşk yaşadığı Burhan A.’nın Diyarbakır’a gelmediğini söylemesine rağmen GSM kayıtlarında Mehmet Ali Demir’in kaybolduğu tarihlerde Diyarbakır’a geldiğini tespit etti. Polis, bir süre sonra Hatice Demir’in yasak aşk yaşadığı kişinin Ankara’daki evine yerleştiğini belirledi. Gözaltına alınan Demir ve Burhan A. Diyarbakır’a getirildi. Demir’in gizli aşkından 7 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.  İfadelerini alınan Demir ve Burhan A. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Kısa süre tutuklu kalan şüpheliler, daha sonra delil yetersizliğinden serbest bırakıldı ve dosya kapandı.

Hacire her şeyi biliyor

Yaşanan bu olayla ilgili kayıp Mehmet Ali Demirin amcası Ali Demir, gazetemize konuştu. Yeğeninin kayıp olduğu sırada eski eşi Hacire A.’ın başka biriyle yasak aşk yaşadığını ve 3 aylık hamile olduğunu ifade eden Demir “Hacire her şeyi biliyor. Ama konuşmuyor. Emniyet yetkilileri Hacire’ yi bir saat sorguya alsalar olay zaten ortaya çıkar. Tüm deliller ortada. Yeğenim yasak aşk kurbanı. Bunu tüm yetkililerde o zaman biliyordu. Ama gerekli incelemeler yapılmadı. Kaybolduktan sonra yeğenimin telefonunu satmış, satmadan önce oradan bize mesajda atmıştı, biz İstanbul’ dayız diye. Ama yalan söylüyor o sırada sevgilisiyle Ankara’da olduğu sinyallerden saptandı. Valiliğe ve Emniyet müdürlüğüne sesleniyorum, dosya yeniden açılsın. Yeğenim bulunsun ölüsü dirisini istiyoruz. Ölüsü olsa bile en azından bir mezarı olur” dedi.

 

 

“YASAK AŞK YAŞIYORDU”

2010 yılından beri kayıp olduğunu ve dosyanın emniyet müdürlüğünde olduğunu dile getiren Demir “Kaybolduğu sırada eşi olan kişi Hacire. A her şeyi biliyor. Yeğenime ne yaptıysa eski karısı yaptı. Olayı saptırmaya çalışıyor. Biz İstanbul’a gittik. Orada hep birlikte intihar edecektik, beni biri kurtardı o ise atladı diyor. Ama GSM sinyallerinden İstanbul’a gitmediği anlaşıldı. Mehmet Ali ortadan kaybolduğu zaman başka biriyle yasak aşk yaşıyordu ve eşi 3 aylık hamileydi.  Üstelik yeğenimin telefonunu satmış. Telefona ulaşılamadık. Son sinyalin geldiği yer arazi ,devlet kazı çalışmaları başlattı ama bir şey bulamadı.  Bize hep başka numaralardan da mesaj geliyor. Mehmet Ali kızımı kaçırmış, onu aramayın diye ama biz biliyoruz ki bu mesajları atan Hacire, olayı araştırmayalım diye böyle yapıyor.”dedi.

“KATİL HACİRE”

Yeğeninin Hacire’nin isteği üzerine kent merkezinde bir kuaför dükkânı açtığını belirterek "Bir süre sonra kuaförde tanıştığı kişiler aracılığıyla Burhan A. ile yasak aşk yaşamaya başladı. Hacire, yeğenimin Kuzey Irak'ta, olmasından ötürü Burhan A.'la sık sık bir araya geliyordu. Hacire, adamı kendi evine götürüyordu. Çocuklar hep bizim evimize bir adam geldi diyordu. Mehmet Ali Kuzey Iraktan geldikten sonra bir sürü altını da vardı. Şimdi hiç biri ortada yok. Hepsini Hacire, aldı o adamla plan kurup yeğenimi öldürdü. Katil Hacire her şey ortada.” diye ifade etti.

“HAKİM FETOCU OLABİLİR”

Kayıp yeğeninin çocuklarının ortada kaldığını ifade eden Demir “ O zamanlar gerekli sorgulamalar yapılmadı. Bir saat gerekli sorgulama yapılsa belki işkenceye tabi tutulsa benim kardeşim ortaya çıkar. Deliller çok ama bir şey ortada yok.  Hacire, her şeyi biliyor. Hiçbir zamanda bu konuyla ilgili yalan söylemedik ne ise onu anlattık. Müge Anlı’ nın sunduğu programa da çıktık. Ses kayıtları falan hepsi var programı izleseler ortaya çıkar zaten her şey bantta var. Bağlanıp cesedi bulun sonra beni suçlayın dedi. Demek ki ortada bir ceset var. Ölüsünü ya da dirisinin bulunmasını istiyoruz. Yeğenim kayıp sonuçta ne olduğunu bilmiyoruz. Biz karısından şikâyetçiyiz. Davacıyız. Polisler incelemek için her şeyi götürdü ama geri getirmedi. Evi kapalı yedi yıldır hiç bir şeye dokunmadık gelip tekrar inceleme yapsınlar. O zamanlar davayı gören savcı ve hâkimlerin FETO örgütünden olmadığını ve o suçlularında FETO örgütünden olmadığını nerden biliyoruz. Belki hâkim, savcı FETO’ cuydu. Deliller karartıldı yok edildi. O yüzden dava yeniden açılsın.”dedi.

 “ÇOK YERE BAŞVURDUK CEVAP ALAMADIK”

Hacire' nin Diyarbakır Asayiş Cinayet Büro Amirliği'ne verdiği ifadede cinayeti itiraf ettiğini belirterek, şunları söyledi: “"Hacire, ben olayı anlatırsam Burhan ile birlikte yanarız. Mehmet Ali Demir ile yaşadığım evin anahtarının biri Burhan A’da . Burhan'a sorun o anlatsın. Burhan'a sorun, ben mi cezaevine gireyim, o mu girsin. Ben girersem o benim çocuklarıma bakmaz. Ama ben onun çocuklarına bakarım. Burhan ile birlikte İstanbul'da bir otelde kaldık. Ancak ne amaçla gittiğimizi söyleyemem. Savcı bana güvence verirse herşeyi anlatırım. Ceset nerede gömülü bilmiyorum. Cesedi bulun, ondan sonra beni suçlayın. Ben olayı biliyorum, ancak cesedin yerini bilmiyorum” dedikten sonra bir süre cezaevine girdi. Daha sonra serbest bırakıldı. Suçlu tüm suçunu inkâr etmesine rağmen, hala ortada geziyor. Çalmadığımız kapı kalmadı. Bize yardımcı olmaları için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık gibi çok sayıda yere başvurduk ama ne yazık ki hiç bir cevap alamadık. Kardeşimin cesedinin bulunmasını istiyorum.”dedi.

 

Dilek AKIN/ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.