Yasak Sadece Amedspor’a

Yasak Sadece Amedspor’a
Türkiye’deki 124 profesyonel takım arasında sadece Amedspor’a seyirci yasağı uygulanıyor..

 

 

10 gün sonra İstanbul’da oynanacak Sancaktepe Belediyespor maçı için şimdiden taraftar yasağı geldi. Amedspor,2016 ve 2017 yıllarında deplasmanda sadece 2 maçta taraftarları ile buluşabildi.

 

Haber Merkezi

Türkiye’de Başka Bir Örneği Yok

Tüm tepkilere ve girişimlere rağmen Amedspor’a deplasman maçlarında uygulanan  seyirci yasağı giderek dramatik hale gelirken,bu konuda çarpıcı bir araştırma yaptık. Gazetemizin yaptığı araştırmaya göre Süper Lig,TFF 1.Lig,2.Lig ve 3.Lig’de olmak üzere Türkiye liglerinde yer alan 124 kulüp arasında istisnai durumlar hariç sürekli olarak sadece Amed Sportif Faaliyetler Kulübü’ne seyirci yasağı uygulanıyor. 2016 ve 2017 yılları arasında oynadığı 45 deplasman maçında Amedspor’lu taraftarlar sadece 2 maçta takımlarını tribünlerde izleyebildi.

Fener-G.Saray Derbilerinden Daha Mı Riskli?

Güvenlik riski en büyük maçlar arasında sadece Türkiye’de değil dünyada ilk sıralarda yer alan Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinin yanı sıra Galatasaray-Beşiktaş,Fenerbahçe-Beşiktaş ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarında da artık deplasman yasağı uygulanmazken,Amedspor bu yasakçı zihniyetin kıskacından kurtulamıyor. İl ve İlçe Spor Güvenlik Kurulları’nın akla ve mantığa sığmayan,basit gerekçelerle aldığı yasak kararları ile statların yüzde 5’ine denk gelen ortalama 300-500 taraftar için ‘güvenlik riski var’ denilerek Amedspor’lu taraftarlar statlara alınmıyor.

10 Gün Sonraki Maç İçin Şimdiden Yasak (!)

Geleneksel (!) hale gelen ve büyük tepki çeken yasaklar yeni bir hal da aldı. 5 Kasım’da İstanbul’da oynanacak Sancaktepe Belediyespor-Amed Sportif Faaliyetler maçına 10 gün kala Amed’li taraftarlar için şimdiden yasak kararı geldi.

Yasaklar karşısında çılgına dönen taraftarlar, giderek toplumsal yara ve zihinsel bölünme aracı olmasından endişe edilen bu yasaklar için devlet büyüklerinden devreye girerek bu skandallar zincirine son vermesini istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.