Yasaklar eşliğinde Öcalan’ın doğduğu Amara’da açıklama

Yasaklar eşliğinde Öcalan’ın doğduğu Amara’da açıklama
PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü etkinliğinin yasaklanması üzerine DTK eşbaşkanları ve HDP milletvekillerinin aralarında bulunduğu bir grup Amara köyünde açıklama yaptı.

 

 

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) oluşan heyet yoğun güvenlik önlemleri altında Urfa’nın Amara köyüne ulaşabildi.

60’a yakın gözaltı

4 Nisan nedeniyle kente giden yollar tutulurken; yol güzergahı üzerinde arama noktaları oluşturuldu, köylerde askerler konumlandırıldı.

Gazetecilerin de çıkartıldığı ilçede, 60’a yakın kişi gözaltına alındı.

Dicle’den Davutoğlu’na çağrı

İlçede bulunan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle ve Leyla Güven ile HDP milletvekillerin aralarında bulunduğu grup basın açıklamasını Öcalan’ın doğduğu evin önünde yaptı.

Burada konuşan Hatip Dicle, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun PKK’nin Mayıs 2013’teki konumuna çekilmesi halinde yeniden konuşulabileceği yönündeki açıklamasına değindi.

Başbakan Davutoğlu’nu masanın neden devrildiğini açıklamaya davet eden Dicle, “Eğer gerçekten samimiyseniz Sayın Öcalan’ın çizmiş olduğu paradigma doğrultusunda çözülürse çözülür,” dedi.

“Barışa vesile olsun”

Dicle, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Kürt halkından yana sorun yoktur. Böylece sadece Türkiye halklarına değil tüm Ortadoğu halklarına barışı gösterelim. Bir dahaki doğum gününde milyonların katılımı ile kutlanması dileğiyle, bu doğum gününün barışa vesile olmasını istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.