Yaşamını yitiren köy korucusu için tören

Yaşamını yitiren köy korucusu için tören
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşamını yitiren köy korucusu Mehmet Aygün’ün naaşı düzenlenen cenaze töreninin ardından Eğil ilçesine gönderildi.

 

Dilek SEZER

 

Sur ilçesinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla düzenlenen müşterek operasyon sırasında açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesi'nde yaşamını yitiren geçici köy korucusu Mehmet Aygün için uğurlama töreni düzenlendi. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, askeri ve mülki erkan, geçici köy korucuları ve şehidin yakınları katıldı.

Tören şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin öz geçmişi okundu. Daha sonra okunan duanın ardından şehidin naaşı defnedilmek üzere Eğil ilçesine uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.