Yaşamını yitiren PKK'lilerin annelerinin tek dileği var

Yaşamını yitiren PKK'lilerin annelerinin tek dileği var
Bölgede 30 yıldan fazladır süren çatışmalı sürecin en fazla iz bıraktıkları anneler olurken, Hakkari'de farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK'lilerin annelerinin tek dileği, demokratik çözüm sürecinin devam etmesi, yeni karakolların yapılmaması ve yeni ö

HAKKARİ - Meskan Dağı'nda yapılması planlanan karakolla yeniden kaygılandıklarını dile getiren anne Sıdıka Kaya, "Çocuğum Hakkari'de barış süreci başlamadan hemen önceki son şehittir. Her gün dua ediyorum, 'Son şehit olsun' diye" dedi. 


Yıllardır süren çatışmalı süreçte ağır bedeller ödeyen Hakkari'de, yaşamını yitiren PKK ve HPG'lilerin anneleri, mezar başlarında bir araya gelirken, yıllardır süren savaşta ödenen bedeller film şeridi gibi gözlerinin önünden geçiyor. Ödenen onca bedele rağmen barışı en çok haykıran da yine anneler oluyor. Bölgede her direnişte veya barış özleminin dillendirildiği eylemde ön saflarda yer alan anneler PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu demokratik çözüm sürecine sonuna kadar destek verirken, hükümetin karakol ve askeri operasyon hazırlıkları içinde olmasını tedirginlikle karşılıyor. Hakkari'de hemen hemen her ailenin bir çocuğu PKK saflarında yer alırken, savaşın sürmesinden en çok endişe eden anneler, çözüm sürecinin bitmesinden duydukları kaygıyı, her Perşembe çocuklarının mezarı başında ellerini açarak, dualar ederek gidermeye çalışıyor.(Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.