Yaşamını yitirenler askerler için tören

Yaşamını yitirenler askerler için tören
Yaşamını yitiren askerler için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde bir tören düzenlendi.

Sur İlçesinde hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması amacıyla yürütülen çalışmalar esnasında PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Teğmen Abdulselam Özatak, Astsubay Kıdemli Çavuş Ünal Biçakçı ağır yaralı olarak kaldırıldıkları Diyarbakır Asker Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamlarını yitirdi.

Yaşamını yitiren askerler için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde bir tören düzenlendi. Törene Çevre Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Vali Hüseyin Aksoy,  Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehitlerin aileleri, silah arkadaşları ile askeri ve mülki erkân katıldı.

Tören şehitlerin naaşlarının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu. 7. Kolordu Komutanlığı’ndan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Yüzbaşı Çelikkollu konuşmasına şöyle devam etti: “Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından Şehitlerin ruhuna dualar okundu. Törenin sonunda şehitlerin naaşları, defnedilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Haber: Özcan YILDIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.