Yaşasın çözüm süreci

Yaşasın çözüm süreci
Bir yıldan fazla bir zamandan buyana sürmekte olan barış günleri Diyarbakır’da sanayinin filizlenmesine ve her gün yeni bir istihdam alanının doğmasına katkı sağlıyor.

Dilek Sezer

Diyarbakır- Çözüm sürecinin ardından bölgede oluşan huzur ve barış ikliminde yatırım alanları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir dönem fabrikasız bir kent olarak bilenen Diyarbakır, artık ağır sanayi fabrikalarını da bünyesinde barındırmaya başladı. Diyarbakırlı genç işadamı aynı zamanda yüksek inşaat mühendisi olan Mina Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Recep Özekinci’nin OSB’de 25 milyon lira yatırımla kurduğu galvaniz fabrikası, kentin sanayisine yeni bir güç kattı.

Önümüzdeki günlerde 200 olan personel sayısını 300’e çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden şirket yönetim kurulu başkanı Recep Özekinci, fabrikayı 8 ay gibi kısa bir sürede kurduklarını ifade ederek; “Bölgedeki demir ve galvaniz sektöründeki eksikliği gidermek amacıyla büyük bir yatırım yaptık. 60 bin ton kapasiteli bir fabrika kurduk. Bölgemizdeki huzur ortamı bütün yatırımcıları heveslendirdi.” dedi.

Bünyesinde barındırdığı profesyonel kadrosuyla fabrikada üretilen ürünleri yurtiçi ve yurtdışında bir çok ülkeye ihraç ettiklerini belirten Özekenci, “Fabrikamızda elektrik dağıtım şirketleri, GSM operatörü şirketleri enerji, inşaat ve bunun gibi bir çok sektörün ihtiyacı olan ve bölgede enerji nakil hatları, aydınlatma direkleri, sıcak daldırma galvaniz,oto bariyer imalatı,GSM operatör direkleri, çelik konstrüksiyon ürünlerini üretiyoruz. 2013 yılında faaliyete geçen fabrikamız Türkiye de galvaniz ve imalat pazarında hızla büyüyen, tercih edilen saygın, global bir firma olmayı hedefleyip, son teknoloji makine parkuru ile Diyarbakır’dan Türkiye’nin markası olma yolundadır” şeklinde konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.