Yaşlı çift yetkililerden yardım bekliyor

Yaşlı çift yetkililerden yardım bekliyor
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yaşayan Ziya (84) ve Nacide Başer (72) çifti, evlerinin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi.

DİYARBAKIR - Yeni Mahalle'de oturan Başer çiftinin evlerinin duvarlarında çatlaklıklar oluştu. Kimseleri olmadığı için komşularının yardımı ile hayatta kalmaya çalışan Başer çifti, evin içinde korkuyla yaşadıklarını belirtti. Nacide Başer, "Eşim ve ben yardıma muhtaç kimseleriz. Hiç kimsemiz yok. Yalnız ve tek başımıza kalmış durumdayız. Benim ve eşimin yaşlılıktan dolayı birçok hastalığımız var. Evimizin her tarafında çok ciddi çatlaklıklar meydana geldi. Evimiz her an başımıza yıkılacak durumda, korkuyoruz. Çoğu gece komşularımızın evlerine gitmek zorunda kalıyoruz. Bu da nereye kadar sürecek, gidişat bu şekilde olursa evimiz kış şartlarına dayanmayacak ve başımıza yıkılacak. Bu ev mezarımız olacak. Benim tek isteğim birileri bu sorumuza el atsın ve bizi bu evden kurtarsın" dedi. 

Ziya Başer ise, "Gece bulsak sabaha açız, sabah bulsak akşama açız ama bu hayatta yine de mutlu olmaya devam ediyoruz. Bizim asıl endişemiz evimizin her tarafında oluşan çatlaklıklardan dolayı yıkılmasıdır ve evsiz kalmamızdır. Maddi durumumuz iyi değil, fakir ve yardıma muhtaç bir aileyiz. Aile geçimimizi sağlayamıyoruz, yıkılmak üzere olan evimi tamir edecek hiçbir imkanım yok. Mağdur durumdayım tek isteğimiz yetkililerden bir an önce durumumuzun göz önünde bulundurulması ve en kısa süre içerisinde bize yardım elinin uzatılmasıdır. Barınma sorunumuzun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.