YAŞLI VE ENGELLİLERE SAYGISIZLIK

YAŞLI VE ENGELLİLERE SAYGISIZLIK
Diyarbakır’da defalarca gündeme getirilmesine rağmen bir türlü önüne geçilemeyen halk otobüsleri sürücülerinin yaşlılara ve engellilere yönelik eziyetleri mağdur etmeye devam ediyor.

“Ücretsiz “ oldukları için yaşlılar ve engelliler araçlara ya alınmıyor, ya da hakaretlere maruz kalıyor. Vatandaşlar ise denetim olmamasına tepkili.

Diyarbakır’da halk otobüslerinin dezavantajlı gruplara ve vatandaşlara yönelik eziyetleri devam ediyor. Defalarca gündeme getirilerek haber yapılmasına rağmen keşmekeşlik haline gelen sorun ciddi bir mağduriyet yaratıyor. Şikayetçi olan kesimlerin başında yaşlılar ve engelliler geliyor. Bazı sürücüler, “ücretsiz “ ulaşım hakkına sahip oldukları için engelli ve yaşlı vatandaşları ya duraklarda durmuyor ya da araçların içinde vatandaşların önünde hakaret ederek rencide ediyor.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlar, burada en büyük sorumlunun yıllardır dile getirilmesine rağmen bu soruna çözüm üretmeyen ve denetlemeyen belediyeler başta olmak üzere ilgili kurumlar olduğunu söyledi.

“Herkesin içinde rencide ediyorlar”

 Denetimin olmadığı yerde her türlü keyfi uygulama ve başı boşluk yaşanmasının muhtemel olduğunu anlatan vatandaşlar,”Şehir içi ulaşımında maalesef denetim ve kontrol mekanizması işemiyor. Kural,kaide ve düzen yok. Halk otobüslerinde engelli vatandaşlara ve yaşlılar her türlü hakarete,mağduriyete,eziyete maruz kalıyor. Bunları görüp duraklarda durmayan sürücüler var. Araçların içinde herkesin gözü önünde engellilere ve yaşlılara rencide ediliyor. Bu büyük bir ayıptır,eksikliktir. Bunun önüne artık geçilmeli ve denetimler artırılmalı”  diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.