Yaz spor okulları başladı

Yaz spor okulları başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, çocukları spora teşvik etmek ve yaz tatilini daha iyi değerlendirmek amacıyla 14 farklı branşta düzenlediği Yaz Spor Okulları, 2 bin 544 çocuğun katıldığı törenle start aldı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla’nın talimatıyla, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlanmak, spora teşvik etmek,yeteneklerini ortaya çıkarmak ve yaz tatilini daha iyi değerlendirmek amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın açılışı gerçekleştirildi. Yenişehir Gençlik Merkezi Kapalı Spor Salonu’ndaki törene, son başvurularla sayıları 2 bin 544’e ulaşan çocuklar ve aileleri katıldı. Spor salonunda branşlara yapılan başvurulara göre gruplar oluşturan çocuklara eğitmenleri de eşlik etti. Tören yapılan konuşmaların ardından sonra erdi.

7-18 yaş grubundaki çocuklar, hafta içi her gün basketbol, futbol, voleybol, yüzme, satranç, kort tenisi, taekwondo, masa tenisi, kick boks, dart, atletizm, jimnastik, halk oyunları ve karate branşlarında eğitim görme şansı bulacak.

 

Eğitimler 3 Temmuz’da başlayacak

Büyükşehir Belediyesi’nin spor eğitimleri, Talaytepe Spor Tesisleri ve Sümerpark ile Seyrantepe TOKİ’de yeni inşa edilen yüzme havuzunda gerçekleşecek. Alanlarında uzman 32 eğitmenin görev alacağı spor eğitimleri, 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 16 Eylül’de sona erecek.

Servis imkanı sağlanacak

Büyükşehir Belediyesi, Yaz Spor Okulları’na katılım gösteren 2 bin 544 çocuğa ücretsiz spor malzemeleri dağıtacak ve çocukların ulaşım sorunlarını gidermek amacıyla kentin belirli noktalarında ücretsiz servis imkanı da sunacak.

 

Dilek Akin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.