Yazarımız Şeyhmus DİKEN’in İmza Günü

Yazarımız Şeyhmus DİKEN’in İmza Günü
18 kasım günü 75 metrelik yol üzerindeki tekel kavşağı ÖN-YA Plaza altında açılan yeni bir Diyarbakır Markası olan “YAYIN AĞACI KİTABEVİ” bu kez yazarımız Şeyhmus Diken’i ağırlıyor.

 

Diken’in kitap sahibi olarak yazarlık geçmişinin 20. Yılı. Şeyhmus Diken’in, geçtiğimiz günlerde 20. Kitabı “Ahım Var Diyarbakır” Aras Yayıncılık yayınları arasında çıktı.

 

 

 

İstanbul TÜYAP Kitap fuarında iki gün üstüste yeni kitabı ile birlikte diğer kitaplarını  da imzalayan Diken, bu kez imza gününde Diyarbakır’daki okurlarıyla buluşuyor.

 

DİKEN’in yeni kitabı “Ahım Var Diyarbakır” ilk haftasında ikinci baskısını yaptı.

 

Kitabı yayınlayan Aras Yayıncılık kitabın tanıtım metninde diyor ki;

 

“Şeyhmus Diken, Mezopotamya’nın ortasından dünyaya yayılan sesiyle yazmaya devam ediyor ve Gittiler İşte kitabıyla okurla kurduğu yakın ilişkiyi yeni kitabıyla başka bir aşamaya taşıyor. 

 

Ahım Var Diyarbakır, yaşadığı topraklardaki hemşerilerin, kirvelerin, apêlerin, ahpariglerin, kekelerin, ciranların, kardeşlerin hikâyesi. 

 

“Hem yerel hem evrensel şahsiyetleri, tarihle ve kentle birlikte yaşayan herkesi misafir eden 46 denemeden oluşan kitap, Diyarbakır özelinde bütün bölgeyi ve halklarını bu hikâyelerin laboratuvarı gibi kullanıyor. 

 

 

 

 

“Asimilasyonu ve yıkımı her zaman ensesinde bir soluk, bir kılıç olarak hissetmiş halkların, dinlerin ve mekânların içinden usul usul, bir masal anlatıcısı gibi konuşan metinler bunlar. 

 

“Türkçe-Kürtçe-Ermenicenin iç içe geçtiği, zaman zaman birbiriyle yarıştığı ironik dili ve nevi şahsına münhasır anlatıcılığıyla Diyarbakırlı Şeyhmus Diken okura bu ortak dünyayı sunuyor. 

 

“Diken’in yazarlığının 20. yılında 20. kitabı olarak yayımladığımız Ahım Var Diyarbakır, unutuluşa terk edilmesi istenmeyen herkese ve her yere içten bir selamdır.”

 

Şeyhmus Diken bugün 26 kasım 2017 pazar günü Kültür Bakanlığı Diyarbakır Korosu sanatçısı Udi YERVANT’ın mini bir resitali ile birlikte yeni kitabının yanında diğer kitaplarını imzalamak üzere okurlarıyla buluşacak.

 

İmzanın yapılacağı Yayın Ağacı Kitabevi 75 metrelik yol üzerinde tekel kavşağı bitişiğindeki ÖN-YA plaza altında. 

 

Yazarımız DİKEN’in imzası 13.00-17.00 saatleri arasında...

Dilek Akin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.