YDG-H bildiri dağıtarak araç yakan provokatörlere dikkat çekti.

YDG-H bildiri dağıtarak araç yakan provokatörlere dikkat çekti.
Mardin'in Dargeçit ilçesinde son dönemde yaşanan araç kundaklama ve esnafa yönelik saldırı olayları ile ilgili ilçede dağıtılan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) imzalı bildirilerde yaşanan bu şüpheli olaylarla ilgilerinin olmadığı kaydedildi.

MARDİN Mardin'in Dargeçit ilçesinde son 2 ay içinde gerçekleşen araç yakma, esnafa yönelik saldırı ve vergi toplama gibi tepki çeken şüpheli olaylar, dün gündüz saatlerinde ilçede HDP ve BDP öncülüğünde ilçe halkının ve esnafının katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Akşam saatlerinde ise ilçenin farklı noktalarına Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) imzalı bildiriler dağıtıldı. 


Dağıtılan bildirilerde şunlar kaydedildi: ''Tarihin insanlık için büyük gelişme imkanları ile ciddi tehlikelerin barındırdığı Ortadoğu 3. dünya savaşı olarak adlandırılan ciddi bir kaos ve çatışma durumunun yaşandığı, Kürdistan'ın ise bu çelişki ve çatışmanın merkezinde yer aldığı kritik bir süreçten geçiriyoruz. Değerli yurtsever halkımız belirttiğimiz ve sizinde analiz ettiği kadarıyla son iki ay içerisinde devlet güçleri dolaylı yollardan yani kontraların, işbirlikçilerin elleriyle sisteme karşı sürekli direnen özgürlük mücadelesine bağlılığıyla tanına yurtsever Kerboran halkına çeşitli yollardan maddi ve manevi saldırılar düzenlemektedir. Tıpkı 90'lı yıllarda hareket adına yurtseverleri öldürerek malını gasp ederek Kürdistan halkını para düşmanı için psikolojik ve özel savaş politikaları yürütmektedir. Dolayısıyla son süreçte yaşanan araç yakma ve esnaflara saldırı, YDG-H adına vergi toplama gençlik yapılanmamızla hiçbir kurum, kuruluş ve birimlerimizin bağlantısı bulunmamaktadır.'' 

Bu açıklama ile ilçede yaşanan olaylarla ilgilerinin bulunmadığının duyurulduğu bildirinin altında "Not" mahiyetinde; "Yaptığımız her eylem ahlaksal çerçevede gerçekleşmektedir. Yaptığımız eylemleri üstlenmekteyiz. Devrimci selam ve Saygılar" ifadesi de yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.