Yeni adli yıl açılış töreni

Yeni adli yıl açılış töreni
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Güre, "Hem yargı içerisinde çetelerle mücadele hem de yargının saygınlığını artırmaya çalışan yargı mensupları olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz" dedi.

 

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Güre, Diyarbakır Adliyesi bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan törende yaptığı konuşmada, hakim, savcı ve avukatlara yargının saygınlığının artırılması konusunda büyük görev düştüğünü söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananlara dikkat çeken Güre, şöyle konuştu:

"Hem yargı içerisinde çetelerle mücadele eden hem de yargının saygınlığını artırmaya çalışan yargı mensupları olarak büyük bir mücadele içerisindeyiz. Mücadele etmeye de devam ediyoruz. En büyük operasyonlar yapıldığı kurumların başında asker, emniyet ve yargı gelmiştir."

Güre, 14 ay süresince en büyük hedeflerinin zedelenmiş olan yargının itibarını ayağa kaldırmak ve toplumda yargıya olan güvenin en üst seviyeye çıkartılması, hızlı ve etkili bir yargı sürecini gerçekleştirmek için yoğun çaba gösterdiklerini dile getirdi.

- "Nelerin başarılabileceği ortaya dökülmüştür"

Ortaya çıkan tabloda yargının zedelenmesinin ülkede nelere mal olduğunun acı bir şekilde ortaya çıktığını kaydeden Güre, "Bir gerçek daha ortaya çıkmıştır ki, bu ülkede namussuzlar kadar, namusluların cesaretli oldukları takdirde başarılabileceği ortaya dökülmüştür. Bu cesaretimiz durmadan devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan ise yeni bir adli yılın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururu içerisinde olduklarını belirtti.

Törenin ardından verilen kokteyle Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir,  8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş ve İl Emniyet Müdürü Tacettin Arslan da katıldı.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.