Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?
Milyonlarca çalışanın cevabını en çok merak ettiği konulardan biri de asgari ücrete yapılacak zam...yapılacak toplantıların ne zaman başlayacağı ve zammın miktarı merakla bekleniyor. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte kulislerde konuşulan rakamlar...

TİGRİS HABER - Asgari Ücret Tespit Komitesi, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşuyor ve Aralık ayında bir araya gelecek.

2024 yılına girmeye hazırlandığımız şu dönemde asgari ücret zammının nasıl belirleneceği önemli bir gündem maddesi haline geldi. Bu zam için baz alınacak kritik veriler arasında 6 aylık enflasyon rakamları öne çıkıyor. Ayrıca memur zammı da bu süreçte dikkate alınacak bir diğer veri olacak.

Asgari ücret şu an itibariyle Temmuz ayında uygulanan ara zam ile net 11,402 TL... Yeni asgari ücret belirlenirken 6 aylık enflasyon oranları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işçiler, işverenler ve toplum genelinde gerçekleştirilecek anket çalışmaları, ayrıca memur zammı da referans olarak kullanılacak.

6 aylık enflasyon rakamları ve memur zammı beklentileri göz önüne alındığında, asgari ücret zammı için masada yüzde 39.61 ile yüzde 51.46 arasında değişen oranlar öne çıkıyor. Bu durum, yeni asgari ücretin belirlenmesi için yüzde 40, 45 ve 50 oranlarının üzerindeki bir formülün kullanılacağı anlamına geliyor.

Buna göre, yeni asgari ücret zammı hesaplandığında şu sonuçlar ortaya çıkıyor:

Yüzde 40 zam oranı kabul edilirse, asgari ücret 15,962 TL 80 kuruş olacak.

Yüzde 45 zam oranı kabul edilirse, asgari ücret 16,532 TL 90 kuruş olacak.

Yüzde 50 zam oranı kabul edilirse, asgari ücret 17,103 TL olacak.(HALKTV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.